Nyheter

Med hjerte for Ukraina

I Postkodelotteriet er vi også dypt bekymret for krigen i Ukraina og de alvorlige konsekvensene for de som bor der. Krigshandlingene fører til store sivile tap og lidelser, ødelegger grunnleggende infrastruktur og driver mennesker på flukt. Humanitære organisasjoner melder om store behov for både mat, vann, medisiner og annet livsviktig utstyr.

Mer enn 155 millioner kroner fra Postkodelotteriet til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond

To ganger i året mottar SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond penger fra Postkodelotteriet. I et arrangement på Akershus festning i dag mottok de to organisasjonene hver sin sjekk på 22,9 millioner kroner. Dermed har Postkodelotteriet i Norge samlet inn hele 155 millioner til gode formål på litt over tre år.

Vi minnes Desmond Tutu

( 7. oktober 1931 – 26. desember 2021) Han ga håpet, medfølelsen og kampen for menneskerettigheter en stemme. Dette mottok han Nobels fredspris for i 1984. Gjennom Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation og The Elders jobbet han for å skape en fremtid med håp og fred. Begge organisasjonene mottok bidrag fra Postkodelotteriene.

Mer enn 100 millioner kroner til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond

I 2017 fikk SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond lisens til å starte et veldedighetslotteri i Norge. Etter tre års drift er det tydelig at Postkodelotteriet har vært et vinnerlodd for de to organisasjonene. Medregnet sjekkene de mottok i dag, har SOS og WWF til sammen mottatt over 100 millioner kroner fra lotteriet siden oppstarten.

Lette etter ukjent vinner i 9 måneder

Da Postkodelotteriets ukegevinst landet i Fauske i fjor sommer, var det mange glade vinnere som fikk litt ekstra feriepenger inn på kontoen. Den ene vinneren viste seg å være svært vanskelig å få tak i, men det stoppet ikke Postkodelotteriets Marie Hultstrøm.

74,4 millioner til WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer siden 2018

Den 2. februar mottok WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer årets første utdeling fra Norsk Postkodelotteri. Overskuddet fra veldedighetslotteriet har på kort tid blitt en viktig inntektskilde for de to organisasjonene. Siden lotteriet etablerte seg i Norge i 2018, har de mottatt hele 74,4 millioner kroner.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer. Lukk.