Nyheter

Hjelp naturens superhelter!

Du har mye å takke bier, sommerfugler og andre insekter for! De pollinerer planter og gir oss mennesker mat på bordet. Dessverre holder stadig flere av disse superheltene på å forsvinne, men du kan bidra til å snu utviklingen ved å skape et miljø som de pollinerende insektene trives i. Våre venner i WWF Verdens naturfond gir råd om hvordan du kan bidra til å gjøre Norges hager villere , slik at våre hardtarbeidende superhelter kan fortsette å gi liv til planeten vår.

– Med midlene fra Postkodelotteriet kan vi gjøre enda mer for livet i havet!

Med lodd i Postkodelotteriet støtter du WWF Verdens naturfonds arbeid med å bekjempe plastforsøpling og å sikre et sunt og levende hav. Noen av de som får en bedre fremtid takket være loddkjøperne, er hvaler og spekkhoggere langs norskekysten.

Med hjerte for Ukraina

I Postkodelotteriet er vi også dypt bekymret for krigen i Ukraina og de alvorlige konsekvensene for de som bor der. Krigshandlingene fører til store sivile tap og lidelser, ødelegger grunnleggende infrastruktur og driver mennesker på flukt. Humanitære organisasjoner melder om store behov for både mat, vann, medisiner og annet livsviktig utstyr.

Mer enn 155 millioner kroner fra Postkodelotteriet til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond

To ganger i året mottar SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond penger fra Postkodelotteriet. I et arrangement på Akershus festning i dag mottok de to organisasjonene hver sin sjekk på 22,9 millioner kroner. Dermed har Postkodelotteriet i Norge samlet inn hele 155 millioner til gode formål på litt over tre år.

Vi minnes Desmond Tutu

( 7. oktober 1931 – 26. desember 2021) Han ga håpet, medfølelsen og kampen for menneskerettigheter en stemme. Dette mottok han Nobels fredspris for i 1984. Gjennom Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation og The Elders jobbet han for å skape en fremtid med håp og fred. Begge organisasjonene mottok bidrag fra Postkodelotteriene.

Mer enn 100 millioner kroner til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond

I 2017 fikk SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond lisens til å starte et veldedighetslotteri i Norge. Etter tre års drift er det tydelig at Postkodelotteriet har vært et vinnerlodd for de to organisasjonene. Medregnet sjekkene de mottok i dag, har SOS og WWF til sammen mottatt over 100 millioner kroner fra lotteriet siden oppstarten.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer. Lukk.