Barn har rett til omsorg og utvikling

Nå kommer lotteriet som gjør det ekstra fint å vinne. Siden loddnummeret er basert på postnummeret ditt, vinner du sammen med naboene dine. I tillegg går hele 50 prosent av lotteriets netto omsetning til gode formål.

SOS-barnebyer tilbyr omsorg til barn i over 500 barnebyer i hele verden, slik som barnebyen i Bataan på Filippinene . Foto: Ruben Hamahiga dela Cruz

– Postkodelotteriet vil gjøre det mulig for oss å sikre enda flere barn god omsorg og utvikling, sier Bente Lier, generalsekretær i SOS-barnebyer i Norge. Vi får allerede støtte fra Postkodelotteriene i Nederland og Sverige.

– Alle som kjøper lodd i Postkodelotteriet, vil bidra til vårt arbeid for å gi barn god omsorg. Bente er opptatt av at lotteriet ikke medfører noen kostnader eller økonomisk risiko for organisasjonene.

Hele risikoen bæres av lotteriet, men SOS-barnebyer og WWF er garantert minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter premier. Helt fantastisk!

Hvorfor tror du Postkodelotteriet er så populært? Jeg tror det skyldes kombinasjonen av å kunne dele vinnergleden med naboene dine og vissheten om at du uansett vinnerlodd eller ikke, bidrar til at verden blir et bedre sted. Jeg håper virkelig at Postkodelotteriet blir like populært i Norge som det har blitt i alle andre land.