Norges aller første postkodemillionær!

Endelig har Postkodelotteriet kommet til Norge, og nå teller vi ned til den første trekningen. Snart får vi vite hvilket postnummer og hvilken postkode som stikker av med de første gevinstene. Likevel finnes det allerede en norsk postkodemillionær. Hvordan er det mulig?

Den 12. januar i år vant Ida Christin Vatn en million kroner på sin svenske adresse. Da hadde hun nylig flyttet hjem til Norge, og ble dermed den aller første postkodemillionæren i Norge.

Ida Christin Vatn (44) ler hjertelig når vi ber henne fortelle om den fredagen i januar da hun ble millionær. Hun hadde nettopp flyttet hjem til Norge etter å ha bodd nesten 10 år i Järna utenfor Stockholm, og var på besøk hos søsteren da telefonen ringte. Det viste seg å være en videosamtale fra Postkodlotteriet i Sverige.

– Jeg skjønte først ingenting, forteller hun. – Det var noe kjent med mannen i den andre enden, men det var ikke før jeg så logoen fra «Svensk Postkodlotteri» at jeg forsto hva som hendte. Ida hadde nemlig glemt å si opp abonnementet sitt da hun flyttet fra Sverige, og hadde fortsatt vinnersjanser på sin gamle adresse. Og da naboene i Järna vant, så vant selvsagt Ida også!

– Først fikk jeg en sjekk på 5 000 kroner fordi jeg bodde i riktig postnummer, men skjønte raskt at det kom noe mer. Likevel fikk jeg sjokk da jeg fikk en ny sjekk på hele 1.000.000 kroner! Det viste seg at vi var tre naboer med lodd i den vinnende postkoden, og vi fant faktisk en million kroner hver.

Til slutt spør vi om Ida har tenkt å kjøpe lodd i det norske Postkodelotteriet. – Trenger du virkelig å spørre om det, ler hun. – Jeg har selvsagt kjøpt lodd allerede, og nå krysser jeg fingrene for at 3175 blir trukket ut allerede i november. Jeg har jo allerede bevist at jeg har vinnerlykke!