Nå selger Ines 400 boller om dagen!

Betty (12) har åtte søsken. Før gikk ingen av dem på skolen, og foreldrene klarte ikke å skaffe nok mat til barna sine. Med støtte fra SOS-barnebyer er livet snudd. Barna er tilbake på skolen, og de kan spise tre måltider om dagen.

SOS-barnebyer Zambia

Med støtte fra SOS-barnebyer har zambiske Ines fått tilbake troen på fremtiden og sørget for skolegang og mat på bordet til barna sine.

Tidligere måtte barna hjelpe moren på markedet i stedet for å gå på skolen. Det fantes ikke penger til skolebøker og skoleuniform. Melet familien trengte for å lage bakervarer til salg på markedet i Zambia, måtte kjøpes på kreditt. Takket være fire 50-kilos melsekker, tilgang til en spare- og lånegruppe i regi av SOS-barnebyer og veiledning gjennom SOS-barnebyers familieprogram, er livet ikke til å kjenne igjen.

På gode dager omsetter mamma Ines 600 zambiske kwacha, nesten 500 norske kroner. Bollesalget har endret livet til hele familien. Barna er tilbake på skolen, og de kan spise tre måltider om dagen. De har fått tilbake troen på fremtiden. Betty er én av over en halv million barn og voksne som får støtte gjennom familieprogrammet. SOS-barnebyer jobber med familier, lokalsamfunn og myndigheter for å sikre at barn verden over får den omsorgen og tryggheten de trenger.

Organisasjonen forebygger at barn mister omsorgen fra familien sin og gir barn som er uten trygge voksne stabil omsorg i en ny SOS-familie. – Postkodelotteriet vil gjøre det mulig for oss å sikre enda flere barn god omsorg og utvikling, sier Bente Lier, generalsekretær i SOS-barnebyer i Norge. – Alle som kjøper lodd i Postkodelotteriet, vil bidra til vårt arbeid for å gi barn god omsorg.