Over 20 millioner til SOS-barnebyer og WWF

På et drøyt år har nordmenns loddkjøp i Postkodelotteriet bidratt med over 20 millioner kroner til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. På onsdag kunne organisasjonene trekke hver sin sjekk på 7 791 611 kroner ut av gullkonvoluttene fra Postkodelotteriet.

Vinnerambassadørene Tom Stiansen og Jorun Stiansen ble møtt med jubel på organisasjonenes hovedkontor i Oslo da pengene skulle deles ut.

– Overskuddet fra lotteriet er et viktig bidrag som gjør en forskjell for barn som trenger trygge og omsorgsfulle voksne rundt seg. Nå kan enda flere få et trygt hjem, sier Bente Lier, generalsekretær i SOS-barnebyer.

Kollegaen i WWF, den konstituerte generalsekretæren Karoline Andaur, fortsetter:

– Takket være det store engasjementet fra nordmenn kan vi gjøre en enda større innsats for dyr og miljø, blant annet ved å hindre ny plast å havne i havet og begrense klimaendringer.

Gårsdagens sjekk var den tredje fra Postkodelotteriet siden Postkodelotteriet startet opp i Norge på senhøsten i 2018. Sjekken pålydende 7 791 611 kroner er den største utbetalingen til organisasjonene hittil. Det første og andre bidraget fra Postkodelotteriet var på henholdsvis 1 980 219 og 1 147 277 kroner. Til sammen har organisasjonene dermed mottatt totalt 21 838 214 kroner siden oppstarten.

Veldedighetslotteriet Postkodelotteriet startet i Norge høsten 2018 og har lisens fra Lotteritilsynet sammen med SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. I tillegg til i Norge, finnes lotteriet i Nederland, Storbritannia, Tyskland og Sverige. Postkodelotteriet startet i Nederland i 1989 og er i dag verdens nest største private giver til ideelle organisasjoner. Totalt har Postkodelotteriene gitt over 100 milliarder kroner til ideelle organisasjoner som gjør en forskjell i Norge og i resten av verden.

Felles for de fem lotteriene er visjonen om at verden blir et bedre sted med sterkere ideelle organisasjoner, samtidig som det er gøy å vinne sammen med naboene sine.

For vinnerambassadørene Tom Stiansen og Jorun Stiansen er utdelingen et bevis på at nordmenn ønsker å gjøre en forskjell.

– Vi fortsetter å reise rundt og overraske vinnere med gullkonvolutter. Nesten hver gang møter vi vinnere som forteller at de egentlig ikke trodde de skulle vinne, men at de kjøpte lodd for å støtte de gode formålene, forklarer Tom Stiansen. – Men når vi forteller at de har vunnet, så står jubelen i taket likevel.

Jorun Stiansen fortsetter:

– Jeg tenker ofte at dette er den beste jobben i verden. Mennesker blir glade, samtidig som vi gjør verden litt bedre, sammen.