– Med midlene fra Postkodelotteriet kan vi gjøre enda mer for livet i havet!

wwf panda

Med lodd i Postkodelotteriet støtter du WWF Verdens naturfonds arbeid med å bekjempe plastforsøpling og å sikre et sunt og levende hav. Noen av de som får en bedre fremtid takket være loddkjøperne, er hvaler og spekkhoggere langs norskekysten.

I denne videoen tar marinbiolog i WWF, Fredrik Myhre, oss med på havet utenfor Tromsø for å forklare hvordan WWF jobber for å bevare livet i havet.

Sammen med SOS-barnebyer, mottar WWF Verdens naturfond hele 50 prosent av Postkodelotteriets netto omsetning. Dermed bidrar hvert eneste lodd til å gjøre verden til et bedre sted for dyr og mennesker. WWF Verdens naturfond har mottatt like under 78 millioner kroner siden lotteriet startet opp i Norge i 2018.

Jobber for global miljøavtale

Pengene fra loddkjøperne går blant annet til WWFs arbeid for å sikre et sunt og levende hav, og til bevaring av skog og natur hjemme i Norge. Plastforsøpling er et enormt globalt problem, og WWF jobber for å stanse plast fra å havne i havet og naturen. Dette arbeidet kom et langt skritt videre onsdag 2. mars, da landene på FNs miljøforsamling ble enige om å starte forhandlinger om en global miljøavtale for å stanse plastforsøpling.