Den første norske millionæren i gigantlotteriet er klar!

I Postkodelotteriet er det adressen du bor på som bestemmer om du vinner, noe den heldige vinneren i Fredrikstad fikk erfare fredag. Jan Erik ble dermed historisk - den første millionæren i Postkodelotteriet i Norge noensinne.

Kjendisambassadør Jorun Stiansen stod klar for å banke på hos den heldige vinneren fredag - med seg hadde hun med seg kamerateam, blomster og en sjekk til en verdi av hele 1.000.000 kroner. Det var en rørt mann som slet med å holde tårene tilbake da han åpnet gullkonvolutten, og summen stod på sjekken.

– Det var et skikkelig sjokk, jeg fikk helt hjerteklapp! Jeg har aldri vunnet noe før, jeg har kanskje vunnet 60 kroner en gang tidligere. Nå håper jeg at kona blir ordentlig frisk, for da blir det tur til Graceland. Jeg har aldri hatt råd til å reise dit tidligere, så det hadde vært ordentlig stas nå, sier Jan Erik og avslutter med at det nok fort drypper litt på barnebarna også.

Flere av naboene i området kunne også juble, for når én vinner så vinner naboen også. De som bodde i samme postnummer delte derfor 100.000 seg i mellom. Bjørge og Solveig var blant de heldige naboene.

– Vi har vært mye i Sverige og sett at lotteriet er ganske stort der, så når det kom til Norge var vi sikre på at vi skulle kjøpe et lodd. Så kunne vi jo også støtte de friviliige organisasjonene. Når dere ringte oss i sted trodde vi ikke på det, men vi hadde jo ikke sagt det til noen så vi måtte jo bare tro på det, sier de fornøyde vinnerne.

Jorun Stiansen var også tydelig fornøyd etter alle vinnerne hadde fått premiene sine.

– Det var utrolig gøy å endelig få dele ut den første hovedpremien i Postkodelotteriet i Norge til en så herlig kar som Jan Erik. Å se hvordan Postkodelotteriet har gitt til så mange i resten av verden har vært ekstremt flott, så det er utrolig gøy at vi også nå får gjøre det her i Norge, sier en henrykt Jorun Stiansen.

Kjempesuksess i utlandet

I både Nederland og Sverige har Postkodelotteriet blitt en enorm suksess og setter ofte tettsteder og gater på hodet med store arrangementer og besøk av kjendiser. Det kunne også vært enda flere som vant denne fredagen dersom noen av naboene til vinneren hadde deltatt i lotteriet. I lotteriet deles nemlig hovedgevinsten på alle deltagere med lodd i den gata som trekkes ut. Heldigvis for Jan Erik var han den eneste i gaten sin denne gangen. Kjendisambassadør Jorun Stiansen gleder seg til å besøke flere vinnere i samme gate i fremtiden.

Fest for veldedige organisasjoner

Det er ikke bare de som vinner som kan være glade, WWF og SOS Barnebyer er garantert minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter premier. I Norge har lotteritilsynet gitt Postkodelotteriet konsesjon til å selge til sammen 125.000 abonnementer i lotteriet.

– Dette er kjærkomne midler for SOS-barnebyer for å sikre enda flere barn god omsorg og utvikling, understreker generalsekretær Bente Lier.

Generalsekretær i WWF, Bård Vegar Solhjell, legger til:

– Med dette lotteriet kan vi nå fokusere mer på å begrense klimaendringene og redde det som er igjen av naturen. WWFs Living Planet Report viser at vi bare siden 1970 har mistet minst 60 prosent av verdens dyreliv, sier Solhjell.

Å gi til samfunnet har alltid vært viktig for Postkodelotteriet i alle land de opererer, noe som har ført til at de er den tredje største private humanitære giveren i verden.

– Totalt har de som har kjøpt lodd i lotteriene våre delt ut over 80 milliarder kroner til humanitære prosjekter og organisasjoner i hele verden. Vi er veldig stolt over alt det flotte vi kan utrede med disse midlene, det er nettopp derfor Postkodelotteriet først ble startet, forteller Roger Magnergård i Postkodelotteriet.

I Sverige har de nytt godt av folkefesten. Siden 2005 har lotteriet alene bidratt med over 9,4 milliarder kroner til ulike formål. I 2017 delte Postkodelotteriet alene ut 1,1 milliard svenske kroner til en lang rekke organisasjoner.

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Kontaktperson: Roger Magnergård, kommunikasjonssjef for Postkodelotteriet i Norge

Tlf: +46 70 232 40 80

E-post: roger.magnergard@postkodelotteriet.no

 

 

Postkodelotteriet

Ble startet i 1989 av fire nederlendere, hvorav tre av de har bakgrunn fra humanitære organisasjoner. Finnes i dag i Nederland, Sverige, Storbritannia og Tyskland. Lotteriet har i dag 10 millioner abonnementer. Postkodelotteriet eies og drives av Nederlandske Novamedia. Lotteriet baserer seg på en abonnementsløsning der deltakernes postnummer, adresse og en personlig kode utgjør vinnerloddet. Uansett fordeling vil dermed et helt område eller nabolag vinne samtidig.

Postkodelotteriet fikk etter gjentatte forsøk de siste årene, konsesjon fra Lotteri- og Stiftelsestilsynet i Norge i 2018. Konsesjonen er knyttet til to samarbeidspartnere i Norge, SOS-Barnebyer og WWF Verdens Naturfond. Konsesjonen begrenser seg til 125.000 abonnenter i lotteriet. Maks 50% av omsetningen går tilbake til vinnere. Minimum 25% av omsetningen går til veldedighet (50% av nettoomsetning). Maks 25% går til drift og markedsføring.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer. Lukk.