Mann fra Alta vant 100.000 kroner

I Postkodelotteriet er det adressen du bor på som bestemmer om du vinner og når én vinner så vinner ofte naboen og. Dette fikk en heldig Alta mann erfare fredag. Han ble den første vinneren i Postkodelotteriet i Norge noensinne, og er dermed historisk.

Postkodelotteriets kjendisambassadør Jorun Stiansen ringte opp den første vinneren fredag formiddag med nyheten om at han hadde vunnet 100.000 kroner. En noe forfjamset vinner ble kjempeglad for å være den første vinneren. Mannen kjøpte sitt første lodd for bare kort tid siden og ønsker foreløpig å ikke si noe mer enn at han heter Andreas. Han skriver følgende i en sms, så da tar det vel ikke lang tid før folk i Alta finner ut hvem han er.

– Dette var göy, da blir det ekstra fine julegaver i år. Du kan bruke svensk ö hvis du vil, så hinter det litt😁

– Det var så utrolig gøy å få være med å overrekke beskjeden til Andreas. Jeg gleder meg sinnsykt til å både ringe og møte alle de heldige vinnerne i tiden fremover, sier en henrykt Jorun Stiansen.

 

Er du naboen til Andreas?

I tillegg til hovedvinneren deles også 100.000 kroner på ni vinnere i postnummeret der hovedvinneren bor. Postnummeret som vant var 9510.

 

Fest for veldedige organisasjoner

Det er ikke bare de som vinner som kan være glade, WWF og SOS Barnebyer er garantert minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter premier. I Norge har lotteritilsynet gitt Postkodelotteriet konsesjon til å selge til sammen 125.000 abonnementer i lotteriet.

– Dette er kjærkomne midler for SOS-barnebyer for å sikre enda flere barn god omsorg og utvikling, understreker generalsekretær Bente Lier.

Generalsekretær i WWF, Bård Vegar Solhjell, legger til:

– Med dette lotteriet kan vi nå fokusere mer på å begrense klimaendringene og redde det som er igjen av naturen. WWFs Living Planet Report viser at vi bare siden 1970 har mistet minst 60 prosent av verdens dyreliv, sier Solhjell.

Å gi til samfunnet har alltid vært viktig for Postkodelotteriet i alle land de opererer, noe som har ført til at de er den tredje største private humanitære giveren i verden.

– Totalt har de som har kjøpt lodd i lotteriene våre delt ut over 80 milliarder kroner til humanitære prosjekter og organisasjoner i hele verden. Vi er veldig stolt over alt det flotte vi kan utrede med disse midlene, det er nettopp derfor Postkodelotteriet først ble startet, forteller Roger Magnergård i Postkodelotteriet.

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Kontaktperson: Roger Magnergård, kommunikasjonssjef for Postkodelotteriet i Norge

Tlf: +46 70 232 40 80

E-post: roger.magnergard@postkodelotteriet.no

 

Postkodelotteriet

Ble startet i 1989 av fire nederlendere, hvorav tre av de har bakgrunn fra humanitære organisasjoner. Finnes i dag i Nederland, Sverige, Storbritannia og Tyskland. Lotteriet har i dag 10 millioner abonnementer. Postkodelotteriet eies og drives av Nederlandske Novamedia. Lotteriet baserer seg på en abonnementsløsning der deltakernes postnummer, adresse og en personlig kode utgjør vinnerloddet. Uansett fordeling vil dermed et helt område eller nabolag vinne samtidig.

Postkodelotteriet fikk etter gjentatte forsøk de siste årene, konsesjon fra Lotteri- og Stiftelsestilsynet i Norge i 2018. Konsesjonen er knyttet til to samarbeidspartnere i Norge, SOS-Barnebyer og WWF Verdens Naturfond. Konsesjonen begrenser seg til 125.000 abonnenter i lotteriet. Maks 50% av omsetningen går tilbake til vinnere. Minimum 25% av omsetningen går til veldedighet (50% av nettoomsetning). Maks 25% går til drift og markedsføring.

 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer. Lukk.