Premiedryss i Elverum

I Postkodelotteriet er det adressen du bor på som bestemmer om du vinner og når én vinner så vinner ofte naboen og. Dette fikk en heldig mann fra Elverum og naboene hans erfare fredag.

Postkodelotteriets kjendisambassadør Jorun Stiansen besøkte mannen fredag formiddag med nyheten om at han hadde vunnet 66.000 kroner på sine to lodd. En noe forfjamset vinner ble kjempeglad for å være den største vinneren denne uka. Mannen kjøpte sine første lodd for bare kort tid siden.

– Det var så utrolig gøy å få være med å overrekke premien. Jeg gleder meg sinnsykt til å både ringe og møte alle de heldige vinnerne rundt om i Norge i tiden fremover, sier en henrykt Jorun Stiansen.

Jorunn forsøkte også å få fatt i den andre hovedvinneren, men der var det ingen hjemme. Mon tro overraskelsen var stor når de fant en stor gullkonvolutt med en sjekk pålydende 33.334 kroner og en blomst på døra.

– Det var veldig hyggelig å komme fra jobb og finne en blomsterbukett på døra med en melding om at jeg hadde vunnet skriver vinneren Kjersti i en tekstmelding. Hun legger til at det var kombinasjonen, veldedige formål og vinnersjanser, som tiltalte henne ved konseptet.

 

Fest på Lokket og for veldedige organisasjoner

I tillegg til hovedvinneren ble det også delt ut mindre premier til flere andre med postnummer 2414. 100.000 kroner ble delt på 29 heldige vinnere og flere av de møtte opp i på Lokket i Elverum sentrum der de mottok premier og blomster av Jorun.

Det er ikke bare de som vinner som kan være glade, WWF og SOS Barnebyer er garantert minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter premier. I Norge har lotteritilsynet gitt Postkodelotteriet konsesjon til å selge til sammen 125.000 abonnementer i lotteriet.

– Dette er kjærkomne midler for SOS-barnebyer for å sikre enda flere barn god omsorg og utvikling, understreker generalsekretær Bente Lier.

Generalsekretær i WWF, Bård Vegar Solhjell, legger til:

– Med dette lotteriet kan vi nå fokusere mer på å begrense klimaendringene og redde det som er igjen av naturen. WWFs Living Planet Report viser at vi bare siden 1970 har mistet minst 60 prosent av verdens dyreliv, sier Solhjell.

Å gi til samfunnet har alltid vært viktig for Postkodelotteriet i alle land de opererer, noe som har ført til at de er den tredje største private humanitære giveren i verden.

– Totalt har de som har kjøpt lodd i lotteriene våre delt ut over 80 milliarder kroner til humanitære prosjekter og organisasjoner i hele verden. Vi er veldig stolt over alt det flotte vi kan utrede med disse midlene, det er nettopp derfor Postkodelotteriet først ble startet, forteller Roger Magnergård i Postkodelotteriet.

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Kontaktperson: Roger Magnergård, kommunikasjonssjef for Postkodelotteriet i Norge

Tlf: +46 70 232 40 80

E-post: roger.magnergard@postkodelotteriet.no

 

Postkodelotteriet

Ble startet i 1989 av fire nederlendere, hvorav tre av de har bakgrunn fra humanitære organisasjoner. Finnes i dag i Nederland, Sverige, Storbritannia og Tyskland. Lotteriet har i dag 10 millioner abonnementer. Postkodelotteriet eies og drives av Nederlandske Novamedia. Lotteriet baserer seg på en abonnementsløsning der deltakernes postnummer, adresse og en personlig kode utgjør vinnerloddet. Uansett fordeling vil dermed et helt område eller nabolag vinne samtidig.

Postkodelotteriet fikk etter gjentatte forsøk de siste årene, konsesjon fra Lotteri- og Stiftelsestilsynet i Norge i 2018. Konsesjonen er knyttet til to samarbeidspartnere i Norge, SOS-Barnebyer og WWF Verdens Naturfond. Konsesjonen begrenser seg til 125.000 abonnenter i lotteriet. Maks 50% av omsetningen går tilbake til vinnere. Minimum 25% av omsetningen går til veldedighet (50% av nettoomsetning). Maks 25% går til drift og markedsføring.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer. Lukk.