Naboer i borettslag vant en million

I Postkodelotteriet er det adressen du bor på som bestemmer om du vinner, og når én vinner så vinner ofte naboen og. Dette fikk fire heldige vinnere i Tjønnveien borettslag erfare onsdag da Jorun Stiansen med kamerateam på slep kom på besøk.

Atle og Unni Stenberg trodde det bare var lureri da Postkodelotteriet ringte de onsdag morgen og meldte sin ankomst. De hadde kjøpt hvert sitt lodd og vant til sammen over 400.000 kroner.

Parets hjem var allerede pyntet til jul, men å få nissen på besøk så tidlig var uvant kost.

- Når Jorunn dro ut sjekken av konvolutten så jeg at det sto 200 kroner. Først etter en liten stund forsto jeg hvorfor de hadde kommet helt hit, at vi virkelig vant 200.000 hver. Å, herlighet for en julepresang, uttaler Unni. Ektemannen Atle har allerede bestemt seg for å reise med hurtigruten og at barn og barnebarn også skal få nyte godt av dette.

 

11 barnebarn kan glede seg til jul.

Lenger ned i Tjønnveien fant Jorunn flere heldige vinnere. Dagens heldigste var kanskje Olav på snart 70 år, som bedyrer at han aldri har kjøpt lodd i hele sitt liv. Han vant 400 000 kroner på sine to lodd.

- Nei, jeg har faktisk aldri i mitt liv kjøpt lodd, men jeg ville støtte SOS barnebyer og WWF. Det er to gode organisasjoner. Men nå må jeg finne på noe ekstra for de 11 barnebarna sier Olav med et lurt smil om munnen.

 

Fest for veldedige organisasjoner

Det er ikke bare de som vinner som kan være glade, WWF og SOS Barnebyer er garantert minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter premier. I Norge har lotteritilsynet gitt Postkodelotteriet konsesjon til å selge til sammen 125.000 abonnementer i lotteriet.

– Dette er kjærkomne midler for SOS-barnebyer for å sikre enda flere barn god omsorg og utvikling, understreker generalsekretær Bente Lier.

Generalsekretær i WWF, Bård Vegar Solhjell, legger til:

– Med dette lotteriet kan vi nå fokusere mer på å begrense klimaendringene og redde det som er igjen av naturen. WWFs Living Planet Report viser at vi bare siden 1970 har mistet minst 60 prosent av verdens dyreliv, sier Solhjell.

Å gi til samfunnet har alltid vært viktig for Postkodelotteriet i alle land de opererer, noe som har ført til at de er den tredje største private humanitære giveren i verden.

– Totalt har de som har kjøpt lodd i lotteriene våre delt ut over 80 milliarder kroner til humanitære prosjekter og organisasjoner i hele verden. Vi er veldig stolt over alt det flotte vi kan utrede med disse midlene, det er nettopp derfor Postkodelotteriet først ble startet, forteller Roger Magnergård i Postkodelotteriet.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Kontaktperson: Roger Magnergård, kommunikasjonssjef for Postkodelotteriet i Norge

Tlf: +46 70 232 40 80

E-post: roger.magnergard@postkodelotteriet.no

 

Postkodelotteriet

Ble startet i 1989 av fire nederlendere, hvorav tre av de har bakgrunn fra humanitære organisasjoner. Finnes i dag i Nederland, Sverige, Storbritannia og Tyskland. Lotteriet har i dag 10 millioner abonnementer. Postkodelotteriet eies og drives av Nederlandske Novamedia. Lotteriet baserer seg på en abonnementsløsning der deltakernes postnummer, adresse og en personlig kode utgjør vinnerloddet. Uansett fordeling vil dermed et helt område eller nabolag vinne samtidig.

Postkodelotteriet fikk etter gjentatte forsøk de siste årene, konsesjon fra Lotteri- og Stiftelsestilsynet i Norge i 2018. Konsesjonen er knyttet til to samarbeidspartnere i Norge, SOS-Barnebyer og WWF Verdens Naturfond. Konsesjonen begrenser seg til 125.000 abonnenter i lotteriet. Maks 50% av omsetningen går tilbake til vinnere. Minimum 25% av omsetningen går til veldedighet (50% av nettoomsetning). Maks 25% går til drift og markedsføring.


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer. Lukk.