Det går bare ikke an å reise vekk fra Norge i juli!


Han har reist jorda rundt med alpinlandslaget og møtt glade vinnere over hele landet som ambassadør for Postkodelotteriet. Men når det gjelder sommerferien, er han ikke i tvil om hvor den skal tilbringes. Vi har snakket med Tom om badetemperaturer, sommeraktiviteter og det perfekte sommermåltidet!


Dette blir en sommer som mange kommer til å tilbringe her hjemme i Norge. Blir det noe sommerferie på deg da, Tom?
– Ja det blir Norges-ferie på meg og familien, som alltid. Er så heldige med at min bestefar bygde hytte på Sørlandet på 60-tallet, så vi er der hele ferien. Kunne ikke tenkt meg noe annet faktisk. Det er helt topp!

Hvordan ser den perfekte sommerdagen ut?
– Våkner tidlig av sola som varmer i fjeset, ut i godstolen og ta en kopp te og se på utsikten, løpe eller sykle en tur, og blåser det blir det alltid litt windsurfing. Også herlig grilling med familie og venner på kvelden.

Du har jo sett veldig mye av Norge, blant annet som ambassadør for Postkodelotteriet. Hva er de beste sommerstedene for deg?
– For meg er det hytta på Sørlandet, fordi jeg har så mange gode minner derifra, og har vært der siden jeg var liten.

På vinteren vet vi at du ofte er å finne i skibakken. Hvilke aktiviteter driver du med på sommeren?

– Da går det i windsurfing og golf.Med norsk standard, hva er den perfekte badetemperaturen?
– Alt over 18 grader er ok, men for å ligge uti og kose seg er det veldig bra når det er over 22, men det er sjelden uti havgapet der vi holder til.

Hvordan ser det perfekte sommermåltidet ut?
– Det skjer på grillen om sommeren… Årets slager er grillet kyllingbryst med soltørkede tomater og parmesan inni, surret inn i skinke og servert med Sørlandschips … og en iskald Pepsi Max.

Hvis du ikke skulle tilbringe sommeren i Norge, hvor ville du dratt da?
– Det går bare ikke an å reise vekk fra Norge i juli! Så der melder jeg pass.