Ektepar vant 13.334 kroner i Gamle Fredrikstad – trodde det var en spøk

 

2. november 2018 – 1632 – Gamle Fredrikstad – 6.667 kroner

 

Gamle Fredrikstad

Den første postnummergevinsten i Postkodelotteriet i Norge ble delt ut i postnummer 1632 Gamle Fredrikstad, der hver av de femten vinnerne mottok en sjekk på 6.667 kroner hver.

«Jeg trodde det var en spøk», sier Bjørge fra Gamle Fredrikstad om da telefonen ringte om at han hadde vunnet postnummergevinsten i Postkodelotteriet. Sammen med kona Solveig og de andre naboene i postnummer 1632 Gamle Fredrikstad delte de postnummergevinsten på 100.000 kroner. I Postkodelotteriet er det nemlig slik at når naboen vinner, da vinner du.

«Vi hadde sett reklame for Postkodelotteriet på nettet og på TV, og kjenner det også fra Sverige. Vi så dessuten at det går til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond, så da tenkte vi at vi kjøper et lodd og støtter samtidig», forteller de lykkelige vinnerne som med hvert sitt lodd kan ta med seg til sammen 13.334 kroner hjem denne fredags ettermiddagen. Og hva pengene skal gå til, det får sjefen bestemme, sier Bjørge spøkefullt. «Og ’sjefen’ vil på ferie til våren, til Middelhavet eller litt rundt i Europa», legger Solveig til.

Det var Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen som hadde gleden av å overrekke de føreste sjekkene til de heldige vinnerne i Postkodelotteriet. «Jeg har gledet meg lenge til å få dele ut de første Postkodelotterisjekkene, og dette overgikk virkelig alle forventninger», kan hun fortelle. «Det å kunne glede vanlige mennesker på denne måten, samtidig som jeg vet at Postkodelotteriet bidrar til viktige inntekter til veldedige organisasjoner, gjør dette til noe jeg er utrolig glad og stolt for å være med på».

Postkodelotteriet startet i Nederland i 1989 og har siden starten delt ut over 80 milliarder kroner til ulike veldedige organisasjoner. Det gjør Postkodelotteriet til den tredje største bidragsyteren til veldedige formål i verden! I Norge går minst 50 prosent av netto omsetning til WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer.

Vil du også spille Postkodelotteriet? Ta en titt på hvordan det fungerer. Vi presenterer nye gevinster hver uke, og med Kjempegevinsten i desember er nå et perfekt tidspunkt for å kjøpe lodd!