Fire naboer i Bergen delte postkodemillionen!

10. desember 2018 – 5172OY Loddefjord – 1 million kroner

 

Månedsvinnerne av postkodegevinsten i desember bor i postkode 5172OY Loddefjord. Her delte fire vinnere premiepotten på totalt 1 million kroner. Olav hadde to lodd, og sikret seg dermed over 400.000 kroner alene.

Atle og Unni tar i mot Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen i en julepyntet stue dekorert med nisser, julelys og julekranser. Ekteparet har et lodd hver, og vinner 207.693 kroner hver. «Jeg trodde det bare var lurendreieri da jeg hørte at jeg hadde vunnet», sier Unni. Når hun drar ut pengesjekken tror hun først at det er 200 kroner hun har vunnet. Først etter en stund forstår hun at det er 200.000 det er snakk om.

 

«Å, herlighet! Bevare meg vel. Det var litt av en julepresang!».

 

Både Atle og Unni har støttet SOS-barnebyer og bestemte seg for å kjøpe lodd med en gang de hørte om Postkodelotteriet. Premien skal de bruke sammen. «Nå blir det en reise med Hurtigruten», forteller Alte, og legger til: «og utdeling til barn og barnebarn».

I Postkodelotteriet er det slik at hvis naboen din vinner, så vinner du og. Hvis du har kjøpt lodd. Det har Atle og Unnis nabo Geir gjort. Før han trekker ut pengesjekken av gullkonvolutten, forteller han at han håper det holder til en boks kaker. Gleden er derfor stor når det står 200.000 kroner på sjekken. «Nå ble jeg helt sjokkert. Det blir jo masse kaker», ler han og gir Jorun en klem.

Den siste av månedens postkodevinnere er Olav. «Jeg har aldri kjøpt lodd i hele mitt liv, men jeg vil støtte SOS-barnebyer og WWF. Det er to gode organisasjoner», forteller han. Det skulle vise seg å være en smart avgjørelse. Olavs to lodd sikret ham en gevinst på 415.386 kroner alene. «Det er nesten så jeg synes det er litt uvirkelig». Hva premien skal brukes på har han ikke klart for seg, men med 11 barnebarn på julegavelisten kan det komme godt med. «Jeg kommer til sveve hele julen», avslutter han.

Jorun Stiansen er Postkodelotteriets ambassadør, og har dermed gleden av å være den som overrasker de heldige vinnerne. «Jeg blir veldig rørt når jeg ser at folk blir så glade», forteller hun. «De som er medlem av Postkodelotteriet er med å støtte WWF og SOS-barnebyer, og som et sånn tusen takk for at du er med på det, så vinner de! Det er en utrolig takknemlig jobb å ha, og jeg er stolt av å få lov å være med å bidra».

For det er nemlig ikke bare de som vinner i Postkodelotteriet som kan være glade: WWF Verdens naturfond og SOS Barnebyer er garantert minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter premier. Postkodelotteriet startet i Nederland i 1989 og har siden starten delt ut over 80 milliarder kroner til humanitære prosjekter og organisasjoner i hele verden. Det gjør Postkodelotteriet til den tredje største private humanitære giveren i verden!

Vil du også spille Postkodelotteriet? Ta en titt på hvordan det fungerer. Vi presenterer nye gevinster hver uke. Kjøp lodd i dag for å være med i neste trekning!