Per Helge fra Nøtterøy vant 100.000 kroner

 

14. desember 2018 – 3121NO Nøtterøy – 100.000 kroner

 

Per Helge fra Nøtterøy er denne ukens vinner av postkodegevinsten. Med postkode 3121NO Nøtterøy stakk han av med hele premiepotten på 100.000 kroner.

På Teie i Nøtterøy haveby utenfor Tønsberg er det førjulsstemning og snø i gatene. Fra kjøkkenbordet i barndomshjemmet sitter Per Helge og ser bilen fra Postkodelotteriet komme kjørende. I dag er det hans tur til å vinne! «Jeg satt her og så det tårnet seg opp med folk ute i gata, men jeg trodde ikke det var hit dere skulle», ler han etter å ha ønsket ambassadør Jorun Stiansen inn i stua. Med seg har hun blomster og en stor gullkonvolutt. Per Helge vet ingenting om beløpet som gjemmer seg på innsiden, og må medgi at han er litt nervøs når han skal trekke ut sjekken. Med en jevn bevegelse kommer summen til syne – han har vunnet 100.000 kroner!

 

«Men i himmelens navn! Her var det mange nuller», utbryter han glad.

 

«Det blir fine julepresanger i år!».

 

Julen skal han feire hjemme med kona og deres tre voksne barn. Huset har vært i familien siden før Per Helge ble født i 1940.

For Jorun Stiansen er det kombinasjonen av å glede mennesker med premier og å være med på å bidra til at WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer får støtte som gjør at hun er stolt av å være en del av Postkodelotteriet. Som Postkodelotteriets ambassadør har hun gleden av å reise Norge på kryss og tvers og besøke vinnerne. «Jeg blir veldig rørt når jeg ser at folk blir så glade», forteller hun. «De som er medlem av Postkodelotteriet er med å støtte WWF og SOS-barnebyer, og som et sånn tusen takk for at du er med på det, så vinner de! Det er en utrolig takknemlig jobb å ha, og jeg er stolt av å få lov å være med å bidra».

Det er ikke bare de som vinner som kan være glade, WWF Verdens naturfond og SOS Barnebyer er garantert minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter premier. Begge organisasjonene jubler over den gode starten og håper nordmenn fortsetter å kjøpe lodd. I Norge har Lotteritilsynet gitt Postkodelotteriet konsesjon til å selge til sammen 125.000 abonnementer i lotteriet. «Dette er kjærkomne midler for SOS-barnebyer for å sikre enda flere barn god omsorg og utvikling», understreker generalsekretær Bente Lier. Generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Bård Vegar Solhjell, forteller også at bidraget fra Postkodelotteriet absolutt betyr noe: «Med dette lotteriet kan vi nå fokusere mer på å begrense klimaendringene og redde det som er igjen av naturen. WWFs Living Planet Report viser at vi bare siden 1970 har mistet 60 prosent av verdens dyreliv».

Postkodelotteriet har siden starten i 1989 delt ut over 80 milliarder kroner til humanitære prosjekter og organisasjoner i hele verden. Det gjør Postkodelotteriet til den tredje største private humanitære giveren i verden!

Vil du også spille Postkodelotteriet? Ta en titt på hvordan det fungerer. Vi presenterer nye gevinster hver uke. Kjøp lodd i dag for å være med i neste trekning!