Eva og naboene vant mange hundre tusen

15. februar 2019 – 5258GV Blomsterdalen – 1 million kroner – 200.000 kroner per lodd

Gleden var til å ta og føle på da denne månedens postkodegevinst ble delt ut i postkode 5258GV Blomsterdalen i Bergen. Gevinstpotten på 1 millioner kroner ble delt på fem heldige naboer som fikk hver sin sjekk på 200.000 kroner.

Sammen med fire andre naboer møtte Eva opp på Blomsterdalen Senter for å få en premie fra Postkodelotteriet. Her ventet ambassadør Jorun Stiansen med blomster og gullkonvolutter til alle vinnerne. I konvolutten skjulte seg en sjekk på 200.000 kroner til hver. I tillegg ble postnummergevinsten på 250.000 kroner fordelt på 14 lodd i postnummer 5258.

Eva bor sammen med mannen og hunden sin i Blomsterdalen like ved Flesland i Bergen. Hun har ikke rukket å tenke så mye på hva hun skal bruke premien på, men avslører at en reise står høyt på ønskelista. «Vi har vært gift i 25 år, så det hadde vært fint med en tur til Belgia for å feire sølvbryllupet», forteller hun. «Uansett blir det nok en tur med bobilen til påske». Eva hadde allerede mottatt sin del av postnummergevinsten da hun fikk åpne enda en konvolutt fra Postkodelotteriet. «Da jeg åpnet konvolutten så jeg først 20, så da tenkte jeg 20.000 kroner, men så kom det jo en null til. Da begynte jeg å grine. Jeg hadde jo allerede vunnet 17.258 kroner, og var jo kjempefornøyd med det. Da jeg så trakk ut 200.000 til, kom virkelig gledestårene», sier en rørt vinner.

Postkodelotteriet startet i Norge høsten 2018, og eksisterer fra før i både Storbritannia, Nederland, Tyskland og Sverige. Her settes ofte tettsteder og gater på hodet med store arrangement og premieutbetalinger. I Norge er det Jorun Stiansen som reiser landet rundt for å dele ut sjekker i gullkonvolutter. «Det var sinnsykt gøy å møte denne gjengen i Blomsterdalen. Det er så fantastisk at vi kan reise rundt og overraske så utrolig mange heldige vinnere», forteller hun.

Det er ikke bare Jorun og vinnerne som synes Postkodelotteriet er gøy. Også WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer jubler over den gode starten for lotteriet her i Norge. WWF og SOS-barnebyer er nemlig garantert minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter premier.

Hver eneste dag jobber WWF for å ta vare på naturen og bekjempe klimaforandringer. Når du er med i Postkodelotteriet bidrar du til det viktige arbeidet med å beskytte utrydningstruede dyr, forhindre plastforsøpling i havene våre og å bygge ut fornybar energi som sol og vind. «Jeg ønsker å rette en stor takk til alle de som kjøper lodd i Postkodelotteriet», forteller generalsekretær i WWF Bård Vegar Solhjell.

WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer mottok nylig den første sjekken med sin del av overskuddet fra Postkodelotteriet. «Dette er kjærkomne midler for for å sikre enda flere barn god omsorg og utvikling», understreker generalsekretær i SOS-barnebyer Bente Lier.

Til sammen har Postkodelotteriet delt ut nærmere 90 milliarder kroner til humanitære formål. Det gjør oss til den tredje største private humanitære giveren i verden.

Vil du også ha sjansen til å vinne?