Stort premiedryss på Bekkestua

22. februar 2019 – 1356JD Bekkestua – 250.000 kroner – 50.000 kroner per lodd

Naboene i postkode 1356JD Bekkestua kunne juble da denne ukens postkodegevinst250.000 kroner ble delt ut i Bekkestua sentrum.

I Postkodelotteriet deles gevinstpotten på alle aktive lodd i postkoden som trekkes ut. Denne gangen ga hvert lodd en gevinst på 50.000 kroner. Wojtek kjøpte to lodd på innskytelse for en liten stund siden. «Jeg merket meg at Postkodelotteriet var en suksess i flere land og bestemte meg for å prøve», forteller han. Det gjorde han lurt i.

«Til å begynne med turte han ikke helt stole på at det var sant, men da han kom frem og så både naboer og Jorun Stiansen på plass, begynte han å glede seg», forklarer kona Siri om ektemannen, som på veien bort hadde sjekket på nettet og funnet bilde av noen som hadde vunnet 10.000 kroner. Overraskelsen var derfor stor når beløpet var det mangedoble. «Nå ligger det an til at den Spania-turen vi snakket om blir gjort om til et cruise», ler han. Med full pott i både postnummer- og postkodegevinsten kan han vente seg en utbetaling på hele 111.112 kroner.

Det var flere som jublet da Postkodelotteriet ringte. Bodil var på ferie i Oppdal, men rakk frem før Jorun Stiansen dukket opp med gullkonvoluttene sine. «Dette var veldig gøy», sa hun etter å ha mottatt en sjekk på 50.000 kroner. Pengene kommer til å gå til nedbetaling av gjeld. «Det hadde vært veldig fint å være gjeldfri før pensjonisttilværelsen», smiler hun.

Thomas er en av de som har vært med i Postkodelotteriet siden begynnelsen. Han synes Postkodelotteriet er en veldig fin måte å støtte en god sak på, samtidig som man kan ha god samvittighet når man vinner selv. Thomas setter stor pris på både SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond, men har et spesielt godt forhold til SOS-barnebyer. «De har jeg støttet helt siden jeg jobbet for Braathens Safe på Fornebu i ”gamle dager”, og jeg og kollegaene hadde fast trekk fra lønna hver måned til inntekt for SOS-barnebyer», forteller han. Premien kommer til å dryppe på barnebarna. «Jeg har noen barnebarn som jeg synes det er veldig vanskelig å si nei til», sier han varmt og forteller at et av barnebarna skal konfirmeres til høsten. «Du skal ikke se bort fra at det blir en ekstra fin gave fra bestefar», avslutter han.

Det er ikke bare vinnerne, og barnebarna deres, som kan være glade for at Postkodelotteriet endelig har kommet til Norge. Minst 50 prosent av omsetningen etter premier er trukket fra går nemlig til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. Begge jubler over den gode starten, og håper nordmenn fortsetter å kjøpe lodd. Nylig kunne Jorun Stiansen dele ut den første sjekken til de to organisasjonene. «Alle barn trenger trygge voksne som kan ta vare på dem. Støtten fra Postkodelotteriet hjelper oss nå enda flere barn», forteller generalsekretær i SOS-barnebyer, Bente Lier. For WWF Verdens naturfond er det å ta vare på naturen og bekjempe klimaendringer som står i fokus. «Pilene peker feil vei for både dyr, natur og økosystemer. Derfor kjemper WWF på mange plan med blant annet å fjerne plast i havet, bekjempe klimaendringer og redde utrydningstruede dyr og deres leveområder. Støtten fra Postkodelotteriet er vesentlig», sier generalsekretær i WWF Bård Vegar Solhjell.

Siden starten i Nederland i 1989 har Postkodelotteriet delt ut nærmere 90 milliarder kroner til gode formål.

Vil du også ha sjansen til å vinne?