Naboer i Trysil delte 100.000 kroner

22. mars 2019 – 2428 Søre Osen – 100.000 kroner – 10.000 kroner per lodd

Denne ukens postnummergevinst på til sammen 100.000 kroner ble delt ut i postnummer 2428 Søre Osen. Hvert lodd ga en utbetaling på 10.000 kroner.

Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen tok turen til Trysil for å dele ut denne ukens premier til de glade vinnerne. Det at naboene vinner sammen, er grunnen til at mange velger å delta i Postkodelotteriet. Naboene i Søre Osen hadde møtt opp ved Osensjøen turistsenter, der vinteren enda ikke har sluppet helt taket. Henrij har bodd to år på stedet, og spøker med at en skikkelig vinterjakke kunne være noe å kjøpe for den uventede gevinsten på 10.000 kroner.

«Jeg kjøpte lodd fordi jeg ville støtte kampen for dyrene», forteller Henrij. Mange velger nemlig å delta i Postkodelotteriet fordi minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. For bare de første månedene fikk de to organisasjonene utdelt 1.980.219 kroner hver av Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen.

En rapport laget av WWF Verdens naturfond viser at verdens dyrebestander er redusert med gjennomsnittlig 60 prosent siden 1970. «Pilene peker feil vei for både dyr, natur og økosystemer. Når naturen ødelegges, kan konsekvensene bli store – ikke bare for verdens ville dyr, men også for oss mennesker», sier generalsekretær i WWF Bård Vegar Solhjell. Pengene er kjærkomne midler for begge de to organisasjonene. Bente Lier er generalsekretær i SOS-barnebyer og forteller at pengene virkelig gjør en forskjell. «Alle barn trenger trygge voksne som kan ta vare på dem, og dette bidrar støtten fra Postkodelotteriet til», sier hun.

Internasjonalt er Postkodelotteriet verdens tredje største private giver til humanitære formål.

Vil du også ha sjansen til å vinne?