Postkode i Trysil deler 250.000 kroner

22. mars 2019 – 2428SW Søre Osen – 250.000 kroner – 125.000 kroner per lodd

Denne ukens postkodegevinst ble delt ut i postkode 2428SW Søre Osen. To heldige vinnere delte hovedpremien på 250.000 kroner.

Eva og Reidar bor begge på vestsiden av Osensjøen i Søre Osen. Som vinnere av ukens postkodegevinst mottok de begge en sjekk på 125.000 kroner hver da Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen tok turen til Trysil for å dele ut denne ukens premier.

Reidar er tidligere maskinist i Oslo kommune, med 25 års fartstid på et renovasjonsanlegg, men har også 16 år bak seg som maskinist på sjøen. «Jeg liker å reise, så nå kan det hende vi får reist litt mer», sier en glad Reidar da han forstår hvor mye han har vunnet. Ingen av de to ante noe om størrelsen på sin gevinstandel da de møtte opp på Osensjøen turistsenter for å motta gullkonvoluttene. Da sjekken ble trukket ut stirret Eva nesten vantro på beløpet 125.000 kroner. Hva hun skal bruke pengene på, har hun ikke rukket å planlegge. «De skal settes på bok, og så skal jeg tenke meg om», sier den pensjonerte og sindige helsefagarbeideren. «Det er veldig artig å vinne», fortsetter hun og forteller at det er første gang hun har kjøpt lodd.

Det at naboene vinner sammen når postkoden blir trukket ut, er for mange en av grunnene til at man velger å delta i Postkodelotteriet. En annen viktig grunn til å kjøpe lodd er at minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. For bare de første månedene fikk de to organisasjonene utdelt 1.980.219 kroner hver av Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen.

Postkodelotteriet i Norge fikk konsesjon sammen med SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond i november 2017, og startet opp i fjor høst. Pengene fra overskuddet er kjærkomne midler for de to organisasjonene. «Alle barn trenger trygge voksne som kan ta vare på dem, og dette bidrar støtten fra Postkodelotteriet til», sier generalsekretær Bente Lier i SOS-barnebyer. Også Bård Vegar Solhjell i WWF Verdens naturfond setter stor pris på midlene. En rapport laget av WWF viser at verdens dyrebestander er redusert med gjennomsnittlig 60 prosent siden 1970. «Pilene peker feil vei for både dyr, natur og økosystemer. Når naturen ødelegges, kan konsekvensene bli store – ikke bare for verdens ville dyr, men også for oss mennesker», sier han.

Internasjonalt er Postkodelotteriet verdens tredje største private giver til humanitære formål.

Vil du også ha sjansen til å vinne?