Hilde, Rolf og de andre naboene vant 100.000 kroner

29. mars 2019 – 1604 Fredrikstad – 100.000 kroner – 3.847 kroner per lodd

Det er andre gang Fredrikstad blir trukket ut som vinner i Postkodelotteriet, og denne gangen var det postnummer 1604 som var det heldige postnummeret. Denne ukens postnummergevinst på til sammen 100.000 kroner ble delt på 26 lodd som fikk en gevinst på 3.847 kroner hver.

«Dette var hyggelig. Nå tar jeg med meg kona til Toscana i mai», fortalte en av de heldige vinnerne. Rolf hadde kjøpt to lodd, og fikk dermed utdelt en sjekk på 7.694 kroner av Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen. Hun tok turen til Fredrikstad for å dele ut smil, blomster og sjekker i gullkonvolutter til de heldige naboene.

I Postkodelotteriet er det nemlig slik at dersom naboene vinner, så vinner du også. Men da må du ha kjøpt lodd. «Jeg synes det er gøy å være med. Det hadde vært kjedelig hvis naboene hadde vunnet og ikke jeg», ler Rolf. En av naboene som også hadde sikret seg et lodd, var Hilde kjent fra Charterfeber. Hun gir Jorun en stor klem og ler sin velkjente latter. «Strålende! Jeg blir overlykkelig bare jeg vinner 500 kroner, så dette var kjempegøy», sier hun og avslører at pengene skal gå til spa og ny badeand.

«Det er kjekt å være tilbake i Fredrikstad», sier Jorun Stiansen og forteller entusiastisk om hvor morsomt det er å reise land og strand rundt for å dele ut penger til glade vinnere. «Jeg er så stolt av hva Postkodelotteriet står for, og for alle de nordmennene som er med på å bidra til at Postkodelotteriet kan gjøre verden til et bedre sted». Minst 50 prosent av Postkodelotteriets omsetning etter at premier er trukket fra går til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. Det er kjærkomne penger for de to organisasjonene.

En rapport laget av WWF Verdens naturfond viser at verdens dyrebestander er redusert med gjennomsnittlig 60 prosent siden 1970. «Pilene peker feil vei for både dyr, natur og økosystemer. Når naturen ødelegges, kan konsekvensene bli store – ikke bare for verdens ville dyr, men også for oss mennesker», sier generalsekretær i WWF Bård Vegar Solhjell. Generalsekretær i SOS-barnebyer, Bente Lier, forteller at pengene virkelig gjør en forskjell. «Alle barn trenger trygge voksne som kan ta vare på dem, og dette bidrar støtten fra Postkodelotteriet til», sier hun.

Siden starten i Nederland i 1989 har Postkodelotteriet delt ut nærmere 90 milliarder kroner til gode formål. Det gjør oss til verdens tredje største private giver til humanitære formål.

Vil du også ha sjansen til å vinne?