Nybakte Postkodemillionærer i Porsgrunn

11. april 2019 – 3920VP Porsgrunn – 10 millioner kroner

Tre ganger i året trekker Postkodelotteriet ut et postnummer som får dele hele 10 millioner kroner. Denne gangen gikk Kjempegevinsten til Porsgrunn.

Postkoden din består av 4 siffer for postnummer sammen med to bokstaver som angir gate, vei eller et område innenfor postnummeret ditt. Du kan vinne både med postnummeret og med postkoden. For Kjempegevinsten fungerer det slik at halvparten av gevinsten deles på alle lodd i ett postnummer, mens den andre halvparten deles på en postkode innen det samme postnummeret. Denne gangen var det 26 lodd i postnummer 3920 Porsgrunn, og fire heldige hovedvinnere i postkode 3920VP.

Ekteparet Ilona og Sven hadde hvert sitt lodd, og fikk dermed en sjekk på 1,5 millioner kroner hver. – Er det sant?, var det første jeg tenkte, forteller Ilona, som tar i mot Postkodelotteriet hjemme på Vestsida i Porsgrunn. Både datteren Alicia og kommende svigersønn Anders er tilstede da konvoluttene med de store summene trekkes ut av gullkonvoluttene. Paret skal gifte seg i Italia til sommeren, og Sven avslører at noe av pengene kanskje kommer til å gå med der. – Ja, det er bryllup i Italia til sommeren, og utover det vet vi ikke helt hva pengene skal gå til, supplerer kona Ilona som også forteller de ekstra millionene kommer godt med til oppussing. – Men jeg er helt målløs. Dette er mye penger, og jeg kan nesten ikke tro at det har skjedd. Det vil nok ta noen dager før vi forstår det. Vi må venne oss til at vi har blitt millionærer, sier hun.

Stolt av å være Postkodelotteriets ambassadør

Det var Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen og Tom Stiansen som tok turen til Porsgrunn for å dele ut de 10 millioner kronene. Jorun har vært ambassadør siden lanseringen av Postkodelotteriet i Norge i fjor høst, og har nå fått selskap av den tidligere alpinisten, nåværende 71 grader nord-programlederen og navnebroren Tom Stiansen. – Å være den norske ambassadøren for Postkodelotteriet er noe jeg er veldig stolt av, sier Jorun som hadde gledet seg til å få en makker i den folkekjære Tom Stiansen. Det kunne ikke blitt en bedre start for den nybakte ambassadøren enn å være med å dele ut 10 millioner i Porsgrunn uka før påske. – Nå gleder jeg meg til å vise nordmenn alt det flotte Postkodelotteriet utretter her til lands og i resten av verden, forteller han entusiastisk.

Minst 50 prosent til WWF og SOS-barnebyer

Postkodelotteriet er nemlig verdens tredje største private giverorganisasjon til veldedige formål. Siden starten i Nederland i 1989 har vi delt ut nærmere 90 milliarder kroner til ulike gode formål. I Norge delte vi ut nesten fire millioner kroner til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond for bare de tre første månedene. Postkodelotteriet i Norge har konsesjon sammen med WWF og SOS-barnebyer, og det garanteres at minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går til de to organisasjonene.

For Ilona var det Postkodelotteriets bidrag til gode formål som var utslagsgivende for at hun kjøpte lodd. – Jeg har bodd i Sverige og sett det svenske Postkodlotteriet på svensk TV. Jeg tenkte jeg skulle prøve, og er selvfølgelig glad for å vinne, men jeg gjorde det for å hjelpe organisasjoner som jeg støtter – barn og naturen primært. Det gjorde hun lurt i. Nå kan hun og ektemannen Sven reise i bryllup til datteren i Italia som nybakte millionærer.