Rekordoppmøte da Hamar vant månedens postnummergevinst

15. april 2019 – 2315 Hamar – 250.000 kroner – 3.379 kroner per lodd

Jeg velger meg april, skrev Bjørnstjerne Bjørnson. April valgte Hamar. Denne månedens postnummergevinst ble delt ut i postnummer 2315 Hamar, der vi blant annet finner nettopp Bjørnstjerne Bjørnsons gate. Premiepotten på 250.000 kroner ble fordelt på 74 lodd, der hvert lodd ga en utbetaling på 3.379 kroner.

Det var feststemning i nydelig vårvær da Postkodelotteriets to ambassadører tok turen til Hamar for å dele ut denne månedenes postnummergevinst. Jorun Stiansen har vært Postkodelotteriets ambassadør siden oppstarten i fjor høst, og har nå fått med seg tidligere alpinist og 71 grader nord-programleder Tom Stiansen på laget. Sammen kunne de overraske en glad gjeng hamarsinger med blomster og gullkonvolutter. «Dette må jo være rekord i oppmøte. Så koselig å komme til byen deres», utbrøt Jorun da hun sa alle de 56 glade vinnerne som hadde møtt opp. Og på «klar, ferdig, trekk!» ble konvoluttene åpnet. «Det var kjempegøy å møte alle de flotte menneskene på Hamar!», sier de to ambassadørene.

Postkodelotteriets ferskeste ambassadør gleder seg til å reise rundt i Norge for å dele ut premier. «Jeg ser skikkelig frem til å vise nordmenn alt det flotte Postkodelotteriet utretter her til lands og i resten av verden», sier han og legger til: «Det hadde jo vært ekstra gøy om vi plutselig skulle til mine hjemtrakter. Jeg har tross alt hatt lodd i Postkodelotteriet siden november».

Det er ikke bare de to ambassadørene og de som vinner som kan være glade for at Postkodelotteriet endelig har kommet til Norge. Minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går nemlig til organisasjonene SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. Generalsekretær i SOS-barnebyer Bente Lier forteller at midlene fra Postkodelotteriet er kjærkomne midler for organisasjonen. «Nå kan vi sikre enda flere barn god omsorg og utvikling», sier hun. Også Bård Vegar Solhjell i WWF Verdens naturfond er strålende fornøyd med den gode starten i Norge. «Pilene peker feil vei for både dyr, natur og økosystemer. Derfor kjemper WWF på mange plan med blant annet å fjerne plast i havet, bekjempe klimaendringer og redde utrydningstruede dyr og deres leveområder. Støtten fra Postkodelotteriet er vesentlig».

Postkodelotteriet startet i Nederland i 1989 og har siden oppstarten delt ut nærmere 90 milliarder kroner til gode formål. Postkodelotteriet i Norge startet opp høsten 2018 etter å ha fått konsesjon av Lotteritilsynet sammen med SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond.

Vil du også ha sjansen til å vinne?