Ingar (79) fra Lofoten vant postkodegevinsten langfredag

19. april 2019 – 8370MR Leknes – 250.000 kroner

Påskeukas postkodegevinst ble trukket ut i postkode 8370MR Leknes. 79 år gamle Ingar mottok hele premiepotten på 250.000 kroner alene.

Det var Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen som møtte Ingar med blomster og gullkonvolutt hjemme i stua på gården i Lofoten der han har bodd siden 1971. Tre dager tidligere kom han hjem fra sykehuset. 79-åringen driver sitt eget firma og er stadig i arbeid som både snekker og mekaniker, men trøbbel med hjertet har satt en midlertidig stopp for den arbeidsomme seksbarnsfaren.

«Jeg er ikke så opptatt av penger. Jeg har nok», sier den nybakte postkodevinneren sindig. Men han har likevel drømmer og planer: «Øverst på lista står en busstur til høsttakkefesten i Israel sammen med pinsemenigheten. Og på andreplass har jeg en fjorten dagers tur til Island. Så har jeg lyst på en tur med hurtigruta. Helt opp til Kirkenes, og helt ned til Bergen. Alle disse turene er gjennomførbare nå!», sier han glad, og legger til at ungene også må få litt av premien.

Det er ikke bare de som vinner, og ungene deres, som kan være glade for at Postkodelotteriet har startet opp i Norge. Minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går nemlig til WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer. Begge organisasjonene er glade for den gode starten i Norge. «Nå kan vi sikre enda flere barn god omsorg og utvikling», forteller generalsekretær i SOS-barnebyer Bente Lier. WWFs nyeste Living Planet Report viser at 60 prosent av verdens dyreliv er borte på under 50 år. Det er svært dramatisk og krever en enda større innsats fra organisasjoner som WWF i årene som kommer. «Derfor er midlene fra Postkodelotteriet svært kjærkomne for å hindre mer naturtap», sier generalsekretær i WWF Bård Vegar Solhjell.

Siden oppstarten i Nederland i 1989 har Postkodelotteriet delt ut nærmere 90 milliarder kroner til veldedige formål over hele verden. Når du er med i Postkodelotteriet bidrar du til å gjøre verden til et bedre sted samtidig som du har sjansen til å vinne!

Vil du også ha sjansen til å vinne?