En kvart million hver til fire mjøndølinger

15. mai 2019 – 3050XJ Mjøndalen – 1 million kroner – 250.000 kroner per lodd

Mai måneds postkodegevinst1 million kroner ble delt mellom fire heldige mjøndølinger i postkode 3050XJ Mjøndalen.

Det var Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen som tok turen til Mjøndalen for å overraske vinnerne. Nina, Anna og Ann Mari bor alle i samme gate, og er tre av de fire hovedvinnerne for denne måneden. «Dette hadde jeg absolutt ikke regnet med. Jeg forstår det ikke helt enda, og er litt skjelven», sier Nina.

Det tok litt tid å samle seg for de tre glade vinnerne, som ikke ante noe om beløpet på sjekken på forhånd. Sammen med alle postnummervinnerne hadde de møtt opp for å motta blomster og gullkonvolutt med den overraskende summen. De tre fant fort tonen over den felles opplevelsen av å vinne en kvart million kroner hver i Postkodelotteriet.

Ann Mari forteller at hun gleder seg til å ringe kjæresten å fortelle om premien. «Han kommer til å få noen gaver av meg. Og jeg kan tenke meg å bytte ut bilen min, for den jeg har nå er en litt sånn ungdomsbil jeg kjøpt usett», ler hun. Anna gliste stort da summen på 250.000 kroner kom til syne: «Nå kan vi kjøpe oss bolig», forteller hun.

Det er ikke bare vinnerne som er vinnere i Postkodelotteriet. Minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går nemlig til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. Begge de to organisasjonene jubler over den gode starten i Norge.

Bente Lier, som er generalsekretær i SOS-barnebyer, forteller at bidraget fra Postkodelotteriet er kjærkomne midler som vil hjelpe sikre enda flere barn god omsorg og utvikling.

For WWF Verdens naturfonds vedkommende er også støtten vesentlig. I følge WWFs Living Planet Report er verdens dyrebestander redusert med gjennomsnittlig 60 prosent siden 1970. Pilene peker feil vei for både dyr, natur og økosystemer. «Derfor kjemper vi i WWF på mange plan – fra å fjerne plast i havet og bekjempe klimaendringer, til å redde utrydningstruede dyr som fjellgorillaen, forteller generalsekretær Bård Vegar Solhjell.

Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen er henrykt over midlene som sikres for de to organisasjonene gjennom alle medlemmene i Postkodelotteriet. «Alle som er medlem i Postkodelotteriet er med på å gjøre dette mulig! Det er utrolig morsomt å reise rundt og overraske glade vinnere, samtidig som jeg vet at det bidrar til å gjøre verden til et litt bedre sted», forteller hun.

Postkodelotteriet startet i Nederland i 1989. Sammen med SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond har Postkodelotteriet fått konsesjon fra Lotteritilsynet i Norge, og startet opp i fjor høst. Internasjonalt har Postkodelotteriet delt ut nærmere 90 milliarder kroner til gode formål. I Norge går minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond.

Vil du også ha sjansen til å vinne?