Rekordmange vinnere fra Mjøndalen

15. mai 2019 – 3050 Mjøndalen – 250.000 kroner – 2.381 kroner per lodd

Det var rekordmange vinnere da denne månedens postnummergevinst250.000 kroner ble delt ut i postnummer 3050 Mjøndalen. Hvert lodd ga en gevinst på 2.381 kroner.

«Det er første gang vi har hatt så mange vinnere på ett sted», forteller Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen. Hun tok turen til Mjøndalen utenfor Drammen for å overrekke blomster og gullkonvolutter til de glade vinnerne. Det var mange spente mjøndølinger som møtte opp for å møte Jorun og resten av gjengen fra Postkodelotteriet. «Vi aner ikke hvor mye vi kan vinne, men vi er spente», sa ekteparet Eva og Leif.

I Postkodelotteriet er det nemlig slik at du vinner sammen med naboene dine. Men da må du ha kjøpt lodd. I postnummer 3050 Mjøndalen var det solgt hele 105 lodd, og hvert lodd ga dermed en gevinst på 2.381 kroner. Fire av naboene stakk også av med postkodegevinsten, og kunne dermed glede seg litt ekstra.

Det er ikke bare naboer i det ganske land som kan glede seg over at Postkodelotteriet endelig har kommet til Norge. Minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går nemlig til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. Begge de to organisasjonene jubler over den gode starten.

Bente Lier, som er generalsekretær i SOS-barnebyer, forteller at bidraget fra Postkodelotteriet er kjærkomne midler som vil hjelpe sikre enda flere barn god omsorg og utvikling.

For WWF Verdens naturfonds vedkommende er også støtten vesentlig. I følge WWFs Living Planet Report er verdens dyrebestander redusert med gjennomsnittlig 60 prosent siden 1970. Pilene peker feil vei for både dyr, natur og økosystemer. «Derfor kjemper vi i WWF på mange plan – fra å fjerne plast i havet og bekjempe klimaendringer, til å redde utrydningstruede dyr som fjellgorillaen, forteller generalsekretær Bård Vegar Solhjell.

Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen er henrykt over midlene som sikres for de to organisasjonene gjennom alle medlemmene i Postkodelotteriet. «Alle som er medlem i Postkodelotteriet er med på å gjøre dette mulig! Det er utrolig morsomt å reise rundt og overraske glade vinnere, samtidig som jeg vet at det bidrar til å gjøre verden til et litt bedre sted», forteller hun.

Postkodelotteriet startet i Nederland i 1989. Sammen med SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond har Postkodelotteriet fått konsesjon fra Lotteritilsynet i Norge, og startet opp i fjor høst. Internasjonalt har Postkodelotteriet delt ut nærmere 90 milliarder kroner til gode formål. I Norge går minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond.

Vil du også ha sjansen til å vinne?