Hovedvinneren fra Sortland vil overraske familien

28. juni 2019 – 8402 YE Sortland – 250.000 kroner – 125.000 kroner per lodd

Denne uken er det postkode 8402 YE Sortland som ble trukket ut til ukens postkodegevinst. Her deler to vinnere på premien på 250.000 kroner og får dermed 125.000 kroner hver.

«Familien kan nok glede seg til en litt romsligere økonomi fremover», sier en glad vinner som forteller at hun er uførepensjonist og var sikker på det kom til å bli en trang sommer. «Jeg brukte nettopp alle ferie- og skattepengene til å betale ned kredittkort, men det holdt ikke til alt», forteller hun. Nå gleder hun seg til å overraske familien med at hun har vunnet.

Vanligvis er det Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen og Tom Stiansen som reiser rundt for å dele ut pengepremier, men med gevinster hver eneste uke rekker de ikke overalt. «Jeg håper vi får sjansen til å besøke Sortland neste gang noen vinner der», sier Jorun. Alle som vinner får beskjed per telefon, e-post eller brev, og den heldige vinneren på Sortland ble riktig så overrasket da hun fikk telefon fra Postkodelotteriet. Hun hadde nemlig glemt at hun hadde lodd i Postkodelotteriet. «Jeg kjøpte lodd da lotteriet kom til Norge, også har jeg jo hatt lodd siden det, men det har jeg jo helt glemt. Jeg trodde jo heller aldri jeg kom til å vinne noe», forteller hun.

Postkodelotteriet startet opp i Norge i fjor høst og er allerede en stor suksess. Og det er ikke bare for de som vinner: Postkodelotteriet i Norge har konsesjon fra Lotteritilsynet sammen med WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer. Minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går til de to organisasjonene. Generalsekretær i SOS-barnebyer, Bente Lier, håper nordmenn fortsetter å kjøpe lodd og samtidig støtte en god sak: «Dette er kjærkomne midler for SOS-barnebyer for å sikre enda flere barn god omsorg og utvikling», slår hun fast.

Internasjonalt er Postkodelotteriet den tredje største private humanitære giveren i verden. Totalt har de som har kjøpt lodd bidratt med nærmere 90 milliarder kroner til gode formål.

Vil du også ha sjansen til å vinne?