Sommerlykke i Drøbak

15. juli 2019 – 1440 PY Drøbak – 1 million kroner – 500.000 kroner per lodd

Månedens postkodegevinst for juli ble delt ut i postkode 1440 PY Drøbak. Her var det to heldige vinnere som delte gevinsten på 1 million kroner og fikk dermed en sjekk på 500.000 kroner hver.

79 år gamle Kirsten er en av vinnerne fra Drøbak. Til Akershus Amtstidende forteller hun at kjente igjen Tom Stiansen med én gang. Den tidligere alpinisten og programlederen for 71 grader nord er Postkodelotteriets ambassadør, og hadde tatt turen til Drøbak for å overraske de heldige vinnerne.

«Nei, men i alle dager. Det var mye penger», utbryter Kirsten i det hun åpner sjekken. «Det er en halv million kroner», supplerer Tom. Kirsten begynte å spille Postkodelotteriet sammen med naboen. «Det tok lang tid før det gikk opp for meg at jeg hadde vunnet», forteller hun. «Dette var helt fantastisk og jeg forventet ikke dette. Når jeg også vet at noe av premien går til veldedighet, synes jeg det er veldig fint». Premien kommer til å komme godt med for henne og familien, og hun avslører at det nok blir en slant på barnebarna.

Minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går nemlig til WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer. Det er kjærkomne midler for begge de to organisasjonene. Internasjonalt er Postkodelotteriet verdens tredje største private giver til humanitære formål.

Den andre av månedens postkodevinnere var på ferie da Postkodelotteriet tok turen til Drøbak. Men på telefon fra utlandet stråler smilet helt hjem til Norge: «Dette passet veldig bra og var rett tidspunkt, for nå skal jeg betale restskatt», forteller han og legger til: «Jeg skal også reise Nordvestpassasjen fra Grønland til Alaska med Hurtigrutebåten MS Roald Amundsen».

Vil du også ha sjansen til å vinne?