- Det er altfor mye penger!
Snorre Olav og Sofie fra Asker delte 1 million kroner

15. august 2019 – 1387 GX Asker – 1 million kroner – 333 334 kroner per lodd

«Hva skjer her, har naboen vunnet i et lotteri»? Det var flere nysgjerrige fjes som tittet ut vinduene da Postkodelotteriet dukket opp i postkode 1387 GX Asker for å dele ut månedens postkodegevinst1 million kroner. For å vinne i Postkodelotteriet må du ha kjøpt lodd, noe både Snorre Olav og Sofie hadde gjort.

Snorre Olav klarer nesten ikke holde tårene tilbake når han drar ut vinnersjekken hjemme i stua i Asker. Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen og Tom Stiansen står på hver sin side av den heldige vinneren, og før han får se summen spør Jorun ham hva han tenker. «Jeg tenker jo at det kanskje er litt mer enn 200 kroner siden dere er her alle sammen», ler han og forteller at for 500 kroner kan han kjøpe 8 skolebøker i engelsk. Den heldige vinneren driver nemlig en skole for fattige barn i slummen i Rio de Janeiro.

For noen år siden reiste Snorre Olav til Brasil for første gang. En reise som forandret livet hans for alltid. Deretter gikk det slag-i-slag fra organisert fotballtrening til en skole for over 500 elever. Nå drar han til Brasil i alt fra mellom 3 uker og 3 måneder før han reiser hjem for å skaffe flere penger. «Kort fortalt skaffer jeg penger her, og bruker penger der», forklarer han. Han har akkurat vinket farvel 21 skolebarn som har besøkt Norge og Norway Cup før han tar i mot Postkodelotteriet hjemme i Asker.

Som vinner av månedens postnummergevinst får Snorre Olav først utdelt en sjekk på 29.412 kroner før de to ambassadørene kan informere ham om at han også er månedens postkodevinner. Siden han har to lodd får han også to andeler av premiepotten. Postkodegevinsten på 1 million kroner deles på tre lodd, og da summen 666 668 kroner klarer han nesten ikke holde tårene tilbake. «Dette er nok for mat til 200 familier i ett år!», utbryter han og legger til: «Men vi trenger skolebøker også…».

Det var WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer som var grunnen til at Snorre Olav valgte å bli medlem av Postkodelotteriet. Minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går til de to organisasjonene. Og det ble raskt uttelling for Asker-mannen: «Jeg hørte om Postkodelotteriet på Loven & co på Radio Norge for et par-tre uker siden og valgte å bli med siden overskudd går til WWF og SOS-barnebyer».

Det gode formålet er også grunnen til at 21 år gamle Sofie valgte å bli med på Postkodelotteriet. Hun er den yngste vinneren ambassadørene våre har besøkt så langt. At hun skulle bli en av hovedvinnerne for denne måneden beskriver hun som surrealistisk. Pulsen er høy før vinnersjekken dras ut. «Det er altfor mye penger!», utbryter hun. Pengene skal hun bruke på boligsparing, men når summen på 333 334 kroner kommer til syne innrømmer hun at det også må bli en liten feiring.

Vinnerne er ikke de eneste som har grunn til å feire at Postkodelotteriet har kommet til Norge. Siden minst 50 prosent av omsetningen etter at premiene er trukket fra går til WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer, jubler også de to organisasjonene over den gode starten i Norge. Under Arendalsuka møtte ambassadør Tom Stiansen WWF og SOS-barnebyer for å overrekke de to hver sin pengesjekk. «Pengene fra de som har kjøpt lodd i Postkodelotteriet har blitt brukt til å rense plast fra havet og til å beskytte fjellgorillaene i Uganda», forteller generalsekretær i WWF Verdens naturfond Bård Vegar Solhjell. WWFs Living Planet Report viser at verdens dyrebestander er redusert med gjennomsnittlig 60 prosent siden 1970. SOS-barnebyers Bente Lier bekrefter at pengene kommer godt med: «SOS-barnebyer har arbeidet med å styrke 220 millioner barn og familiene deres verden over».

Vil du også ha sjansen til å vinne?