Tom Stiansen delte ut postnummergevinst på hjemmebane

15. august 2019 – 1387 Asker – 250 000 kroner – 14 706 kroner per lodd

«Her er naboene dine som har vunnet fordi du vant i postkoden din»! Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen og Tom Stiansen står sammen med 21 år gamle Sofie i en gate i Asker. Fordi Sofie og Snorre Olav har vunnet månedenes postkodegevinst deler postnummer 1387 Asker månedens postnummergevinst på til sammen 250 000 kroner.

Det er solgt 17 lodd i postnummer 1387 Asker, og det er en god gjeng som har møtt opp for å ta i mot de to ambassadørene. Med store smil, blomster og gullkonvolutter drar de ut vinnersjekkene på 1-2-3.

«Jeg begynner nesten å grine», utbryter Eva Camilla. «Dette redder konfirmasjonen!» Med to barn hvor det eldste snart er konfirmant kommer 14 706 kroner godt med. Det er god stemning i gata når naboene møtes for å motta premiene sine. Felles for de alle er at de bor i postnummer 1387 Asker og at de har kjøpt lodd i Postkodelotteriet. Borghild har barn hjemme som venter spent på å høre hvor mye hun har vunnet. «Velkommen tilbake til Asker», roper hun før hun går hjem for å fortelle familien den gode nyheten.

«Det som er så bra med Postkodelotteriet er at man støtter en god sak. Og så kan man jo vinne hver eneste uke – selv om man allerede har vunnet før», sier Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen. Sammen med Tom Stiansen reiser hun rundt omkring i landet for å dele ut premier. For Tom Stiansen er det ekstra stas å dele ut penger på hjemmebane. «Selv om jeg bor et annet sted nå, er det Asker som er hjemme», kan han fortelle.

Mange er medlem av Postkodelotteriet nettopp for å støtte en god sak. Minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går til WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer. Begge de to organisasjonene er utrolig glade for den gode starten Postkodelotteriet har hatt i Norge. Under Arendalsuka møtte ambassadør Tom Stiansen WWF og SOS-barnebyer for å overrekke de to hver sin pengesjekk. «Pengene fra de som har kjøpt lodd i Postkodelotteriet har blitt brukt til å rense plast fra havet og til å beskytte fjellgorillaene i Uganda», forteller generalsekretær i WWF Verdens naturfond Bård Vegar Solhjell. WWFs Living Planet Report viser at verdens dyrebestander er redusert med gjennomsnittlig 60 prosent siden 1970. SOS-barnebyers Bente Lier bekrefter at pengene kommer godt med: «SOS-barnebyer har arbeidet med å styrke 220 millioner barn og familiene deres verden over».

Vil du også ha sjansen til å vinne?