Mann fra Høybråten vinner en kvart million

16. august 2019 – 1084 DB Oslo – 250 000 kroner

Denne ukens postkodegevinst går til Oslo, nærmere bestemt postkode 1084 DB Oslo på Høybråten. Her er det én heldig vinner som får hele premiepotten på 250 000 kroner.

Ukens hovedvinner holdt på å parkere bobilen etter ferien da Postkodelotteriet ringte for å overbringe den gode nyheten. «Det ble litt kaotisk midt oppi parkeringa, men det gikk opp for meg at det var riktig ble jeg helt paff», forteller han. Hva pengene skal gå til har han ikke helt bestemt seg for, men forteller at han er gift og har fire barn og flere barnebarn. «Jeg har tenkt at jeg gir 25 000 kroner til hver av barna mine. Ellers er vi ute på reise nesten hele året i bobilen vår, spesielt på sommerhalvåret, så det blir nok noen ekstra turer til Sverige og Danmark nå. Hva vi gjør med resten av pengene får vi ta litt på sikt, for vi har jo egentlig alt vi trenger og lever jo godt».

Postkodelotteriets to ambassadører i Norge er Jorun Stiansen og Tom Stiansen. Sammen reiser de rundt omkring i landet for å dele ut premier. «Denne gangen fikk vi ikke til å besøke vinneren på Høybråten, men vi håper jo Oslo snart blir trukket ut igjen», smiler de to.

Det er ikke bare Jorun og Tom som smiler, Postkodelotteriet er også en fest for veldedige organisasjoner og gir tilbake til samfunnet i alle land vi opererer. Internasjonalt er Postkodelotteriet den tredje største humanitære giveren i verden. Totalt har de som har kjøpt lodd i Postkodelotteriet bidratt med nærmere 90 milliarder kroner til humanitære prosjekter og organisasjoner i hele verden. I Norge går minst 50 prosent av omsetningen etter at premiene er trukket fra til WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer.

Begge de to organisasjonene jubler over den gode starten i Norge. Nylig møtte Tom Stiansen WWF og SOS-barnebyer for å overrekke de to hver sin pengesjekk. «Pengene fra de som har kjøpt lodd i Postkodelotteriet har blitt brukt til å rense plast fra havet og til å beskytte fjellgorillaene i Uganda», forteller generalsekretær i WWF Verdens naturfond Bård Vegar Solhjell. WWFs Living Planet Report viser at verdens dyrebestander er redusert med gjennomsnittlig 60 prosent siden 1970. SOS-barnebyers Bente Lier bekrefter at pengene kommer godt med: «SOS-barnebyer har arbeidet med å styrke 220 millioner barn og familiene deres verden over».

Vil du også ha sjansen til å vinne?