Ukens postnummer ligger i Oslo!

16. august 2019 – 1084 Oslo – 100 000 kroner – 5 883 kroner per lodd

Denne ukens postnummergevinst går til Oslo, nærmere bestemt postnummer 1084 Oslo på Høybråten. Her er det 12 heldige vinnere som deler premiepotten på 100 000 kroner. Noen har flere lodd, og til sammen er det 17 vinnerlodd i postnummeret. Det gir en premieutbetaling på 5 883 kroner per lodd.

Postkodelotteriets to ambassadører i Norge er Jorun Stiansen og Tom Stiansen. Sammen reiser de rundt omkring i landet for å dele ut premier. «Denne gangen fikk vi ikke til å besøke vinnerne på Høybråten, men vi håper jo et postnummer i Oslo snart blir trukket ut igjen», smiler de to.

Og det er ikke bare Jorun og Tom som smiler, Postkodelotteriet er også en fest for veldedige organisasjoner. Internasjonalt er Postkodelotteriet den tredje største humanitære giveren i verden. Totalt har de som har kjøpt lodd i Postkodelotteriet bidratt med nærmere 90 milliarder kroner til humanitære prosjekter og organisasjoner i hele verden. I Norge går minst 50 prosent av omsetningen etter at premiene er trukket fra til WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer.

Begge de to organisasjonene jubler over den gode starten i Norge. Nylig møtte Tom Stiansen WWF og SOS-barnebyer for å overrekke de to hver sin pengesjekk. «Pengene fra de som har kjøpt lodd i Postkodelotteriet har blitt brukt til å rense plast fra havet og til å beskytte fjellgorillaene i Uganda», forteller generalsekretær i WWF Verdens naturfond Bård Vegar Solhjell. WWFs Living Planet Report viser at verdens dyrebestander er redusert med gjennomsnittlig 60 prosent siden 1970. SOS-barnebyers Bente Lier bekrefter at pengene kommer godt med: «SOS-barnebyer har arbeidet med å styrke 220 millioner barn og familiene deres verden over».

Vil du også ha sjansen til å vinne?