Fest i gata på Espeland

23. august 2019 – 5267 Espeland – 100 000 kroner – 20 000 kroner per lodd

Det ble jubel i gata på Espeland i Arna utenfor Bergen da denne ukens postnummergevinst ble delt ut i postnummer 5267 Espeland. Her var det fem naboer som delte postnummergevinsten på til sammen 100 000 kroner.

Tore var en av de som fikk besøk på døra av Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen og Tom Stiansen. Han og kona ble først litt forbløffet og skeptiske, men jubelen sto i taket da de forsto at de hadde vunnet 20 000 kroner på postnummeret sitt. «Neste helg skal vi faktisk feire dobbelt 60-årslag her hjemme hos oss, så nå kan vi stelle i stand litt større festligheter enn først planlagt. I tillegg byttet vi nylig ut varmtvannstanken i huset, så det blir en fin lettelse for lommeboka dette her», sier vinneren fornøyd.

Etter at Tore og kona hadde fordøyd nyheten fikk de vite at en av deres gode venner og naboer var en av ukens hovedvinnere, og inviterte dermed over på grillfest. I Postkodelotteriet er det nemlig slik at når naboen vinner, da vinner du også. Halvparten av omsetningen i Postkodelotteriet går tilbake til spillerne som premier, og alle med lodd deler gevinsten. «Det ble litt av en fest i bygda», avslører Tore fra Espeland.

Fest ble det også for WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer da Tom Stiansen nylig besøkte Arendalsuka og delte ut penger til de to organisasjonene. Postkodelotteriet i Norge har konsesjon fra Lotteritilsynet sammen med de to organisasjonene, som mottar minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra. «Pengene fra Postkodelotteriet har vært enormt verdifulle for vårt arbeid med blant annet å rydde plast på strender og i havet», sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond Bård Vegar Solhjell. Bente Lier i SOS-barnebyer forteller at pengene fra Postkodelotteriet brukes til å støtte enda flere familier slik at de kan få en utdanning og et grunnlag til å lage sitt eget liv fremover.

Vil du også ha sjansen til å vinne?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer. Lukk.