Pensjonist fra Ålesund vinner en kvart million

6. september 2019 – 6007 IO Ålesund – 250 000 kroner

Denne ukens postkodegevinst ble trukket ut i postkode 6007 IO Ålesund, der én heldig spiller vinner hele premiepotten på 250.000 kroner.

«Nå har jeg kjøpt meg en flaske champagne, så skal jeg bruke litt tid på å finne ut av dette her», forteller mannen i 70-årene som gjerne vil være anonym. Han har bestemt seg for å vente litt med å fortelle det til familien, men avslører at det nok kommer til å dryppe litt på dem også.

Programleder og tidligere verdensmester i alpint Tom Stiansen og artist Jorun Stiansen er Postkodelotteriets ambassadører, og reiser rundt i Norge for å dele ut premier til heldige vinnere. «Dessverre fikk vi ikke anledning til å besøke Ålesund denne gangen, men vi krysser fingrene for at vi får til en tur nesten gang noen vinner der», sier de to.

I Postkodelotteriet går halvparten av omsetningen tilbake til spillerne som premier. Etter at premier er trukket fra går minst 50 prosent til organisasjonene WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer. Begge de to organisasjonene bekrefter at midlene fra Postkodelotteriet er kjærkomne og kommer godt med i arbeidet deres.

«SOS-barnebyer gjør en avgjørende jobb med å gi barn i svært sårbare situasjoner en god start på livet. Vi er svært takknemlige for menneskene som deltar i Postkodelotteriet. Midlene bidrar til at enda flere barn vokser opp med den omsorgen som er nødvendig for at de skal bli ressurser i sine lokalsamfunn – et viktig bidrag til å redusere fattigdom og skape varig endring», sier generalsekretær i SOS-barnebyer Bente Lier. Generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Bård Vegar Solhjell, legger til: «Med dette lotteriet kan vi nå fokusere mer på å begrense klimaendringene og redde det som er igjen av naturen. WWF Verden naturfonds Living Planet Report viser at bare siden 1970 har vi mistet minst 60 prosent av verdens dyreliv».

Postkodelotteriet startet i Nederland i 1989 og har siden starten bidratt med nærmere 90 milliarder kroner til gode formål over hele verden.

Vil du også ha sjansen til å vinne?