Jonny og Inger vant en halv million hver

15. september 2019 – 5305 UC Florvåg – 1 million kroner – 500 000 kroner per lodd

Denne månedens postkodegevinst ble trukket ut i postkode 5305 UC Florvåg på Askøy. Her deler to heldige vinnere premiepotten på til sammen 1 million kroner.

«Jeg hadde glemt hele lotteriet før jeg fikk telefon om at jeg hadde vunnet. Nå har jeg grugledet meg i flere dager», sier Jonny, som er en av denne månedenes hovedvinnere. Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen har tatt turen for å dele ut penger til alle vinnerne i Florvåg på Askøy. Først får Jonny trekke ut det han har vunnet på postnummeret sitt, før han blir overrakt konvolutten med månedens postkodegevinst. Da summen på 500 000 kroner dukker opp, blir han først stum før han gir Jorun en god klem. «Yes!», roper han og knytter neven.

Nervene ligger også godt utenpå hos den andre hovedvinneren da Jorun møter henne hjemme i stua. «Tør jeg?», ler hun da Jorun ber henne åpne konvolutten. Og gleden er stor da hun får se summen. «Gurimalla, nå er jeg sjokket», utbryter hun. «Jeg har aldri i mitt liv vunnet noe!»

Men det er ikke bare de som vinner som kan juble over at Postkodelotteriet bare blir mer og mer populært i Norge. Halvparten av omsetningen i lotteriet går tilbake til spillerne som premier, og minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går nemlig til WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer.

«SOS-barnebyer gjør en avgjørende jobb med å gi barn i svært sårbare situasjoner en god start på livet. Vi er svært takknemlige for menneskene som deltar i Postkodelotteriet. Midlene bidrar til at enda flere barn vokser opp med den omsorgen som er nødvendig for at de skal bli ressurser i sine lokalsamfunn – et viktig bidrag til å redusere fattigdom og skape varig endring», sier generalsekretær i SOS-barnebyer Bente Lier.

Generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Bård Vegar Solhjell, legger til: «Med dette lotteriet kan vi nå fokusere mer på å begrense klimaendringene og redde det som er igjen av naturen». WWFs Living Planet Report viser at vi har mistet minst 60 prosent av verdens dyreliv siden 1970.

Vil du også ha sjansen til å vinne?