Stor jubel på Askøy

15. september 2019 – 5305 Florvåg – 250 000 kroner – 12 500 kroner per lodd

Det ble stor jubel i Florvåg på Askøy utenfor Bergen da Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen tok turen for å dele ut månedens postnummergevinst. Med en premiepott på til sammen 250 000 kroner ble hvert lodd i postnummeret premiert med en gevinst på 12 500 kroner hver.

Postkodelotteriet deler ut gevinster hver eneste uke, og hvis naboen din også har lodd, vinner dere sammen. Denne uken var turen kommet til Florvåg, og da postkodegevinsten ble trukket ut her, vinner også alle med lodd i postnummeret. I Florvåg var det solgt 20 lodd til 19 heldige vinnere, som alle kunne juble over en gevinst på 12 500 kroner hver.

Men det er ikke bare de som vinner som kan juble over at Postkodelotteriet bare blir mer og mer populært i Norge. Halvparten av omsetningen i lotteriet går tilbake til spillerne som premier, og minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går nemlig til WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer.

«SOS-barnebyer gjør en avgjørende jobb med å gi barn i svært sårbare situasjoner en god start på livet. Vi er svært takknemlige for menneskene som deltar i Postkodelotteriet. Midlene bidrar til at enda flere barn vokser opp med den omsorgen som er nødvendig for at de skal bli ressurser i sine lokalsamfunn – et viktig bidrag til å redusere fattigdom og skape varig endring», sier generalsekretær i SOS-barnebyer Bente Lier.

Generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Bård Vegar Solhjell, legger til: «Med dette lotteriet kan vi nå fokusere mer på å begrense klimaendringene og redde det som er igjen av naturen». WWFs Living Planet Report viser at vi har mistet minst 60 prosent av verdens dyreliv siden 1970.

Vil du også ha sjansen til å vinne?