I Postkodelotteriet er det adressen du bor på som bestemmer om du vinner, og har du riktig postkode er du med å dele ukens postkodegevinst. Denne uken deles postkodegevinsten på fire heldige vinnere i postkode 1476 IN Rasta. Vinnerne deler premiepotten på 250 000 kroner, og mottar dermed en gevinst på 62 500 kroner hver.
Trond er en av de fire vinnerne fra Rasta, og 72-åringen har planene klare: «Jeg og kona er mye ute og reiser, og har en reisekonto som vi pleier å sette litt penger inn på. I år har vi derimot vært så mye ute og reist, så den har blitt ganske tom. Vi har vært både på Kypros, i Finnmark og på Island, så at vi nå kan fylle opp igjen og fortsette å reise er veldig flott», forklarer han.
Den heldige vinneren forteller at han først var litt skeptisk da han fikk telefon fra et ukjent nummer, men at han måtte ringe opp igjen da han så at det tilhørte Postkodelotteriet. Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen og Tom Stiansen reiser vanligvis rundt i Norge for å dele ut premier, men rekker dessverre ikke komme innom alle stedene som vinner. «Det er alltid utrolig gøy å møte så mange vinnere rundt om i landet, så vi håper vi får til en tur til Rasta neste gang noen vinner der», sier de to.
I tillegg til at de fire postkodevinnerne deler 250 000 kroner, deler også alle med lodd i samme postnummer 100 000 kroner. I Postkodelotteriet er det nemlig slik at når naboen vinner, da vinner du også. Men da må du ha lodd!
Det er ikke bare vinnerne som er vinnere i Postkodelotteriet. Minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går nemlig til WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer. Begge de to organisasjonene er glade for at mange nordmenn kjøper lodd i Postkodelotteriet. «Med dette lotteriet kan vi fokusere enda mer på begrense klimaendringene og redde det som er igjen av naturen», sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond Bård Vegar Solhjell. «For SOS-barnebyer betyr midlene fra Postkodelotteriet at enda flere kan vokse opp med den omsorgen som er nødvendig for at de skal bli ressurser i sine lokalsamfunn – et viktig bidrag til å redusere fattigdom og skape en varig endring», sier Bente Lier i SOS-barnebyer.