Fire naboer fra Sætre delte 1 million

15. januar 2020 – 3475 HA Sætre – 1 million kroner – 250 000 kroner per lodd

«Snakk om flaks. Jeg har aldri vunnet noe som helst!» Anne-Grethe er en av fire vinnere av månedens postkodegevinst i postkode 3475 HA Sætre. Sammen med samboer Helge og to andre naboer deler hun 1 million kroner.

Sola skinte på stranda ved havna i Sætre sentrum da Postkodelotteriet tok turen med kamerateam, blomster og gullkonvolutter for å dele ut premier til januars månedsvinnere. For fire av Postkodelotteriets medlemmer fra Sætre ble det en ekstra hyggelig dag: Etter at postnummergevinstene var delt ut, ble de fire ropt opp som månedens hovedvinnere. Hver måned deler Postkodelotteriet ut månedsgevinsten til alle med lodd i et heldig postnummer. I tillegg deler alle med riktig postkode hovedgevinsten på 1 million kroner. Hvor stor sum du vinner, avhenger av hvor mange andre som har lodd. I Postkodelotteriet vinner du nemlig sammen med naboene dine.

Begge Postkodelotteriets to ambassadører, artist Jorun Stiansen og tidligere alpinist og nåværende 71 grader nord-programleder Tom Stiansen, var tilstede i Sætre da premiene ble delt ut. Og på kommando fra Tom Stiansen, trakk de fire hovedvinnerne ut hver sin sjekk. Stemningen ble raskt ekstra god da det kom frem at to av vinnerne er et par og hadde vunnet over en halv million til sammen. «Nå skal vi ta med barna ut og spise middag, og så får vi se hva vi skal bruke pengene til. Det er vel alltids noen av barna som trenger litt ekstra påfyll», sier Helge og gir Anne-Grethe et kyss til ære for fotografen fra lokalavisa, som også har møtt opp for å overvære utdelingen. I tillegg til de to, fikk også Unni og Tore, som bor i samme gate, hver sin sjekk på 250 000 kroner.

Skal fortsette å kjøpe lodd

Anne-Grethe og Helge er relativt nyinnflyttede på adressen de nå har vunnet på. «Vi skal nok fortsette å kjøpe lodd», sier de to. «Uansett går jo en del av innsatsen til gode formål». Alle som har lodd i Postkodelotteriet er med i trekningen og på alle vinnersjanser hver eneste måned, og siden lotterier ikke har hukommelse, har man like store sjanser for å vinne igjen.

Gode formål

Postkodelotteriet finnes i både Norge, Sverige, Tyskland, Storbritannia og Nederland. Siden det første lotteriet startet i 1989, har vi delt ut over 90 milliarder kroner til gode formål over hele verden. Minst 50 prosent av nettoinntekten, etter at gevinster er delt ut, går til veldedige organisasjoner. Postkodelotteriet i Norge støtter SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. Både Jorun Stiansen og Tom Stiansen har delt ut millionbeløp til begge de to organisasjonene, og snart venter en ny utbetaling.

Begge de to organisasjonene bekrefter at midlene er kjærkomne: «Alle er vinnere. Man kan vinne selv, samtidig som man hjelper oss å løse store problemer», sier inntil nylig generalsekretær i WWF Norge Bård Vegar Solhjell. Bente Lier, generalsekretær i SOS-barnebyer, forteller at midlene fra Postkodelotteriet betyr mye: «Dette er utrolig viktige penger, hver eneste krone».

Vil du også ha sjansen til å vinne?