God stemning i Sætre med Postkodelotteriet på besøk

15. januar 2020 – 3475 Sætre – 250 000 kroner – 3 334 kroner per lodd

Sætre viste seg fra sin beste side da Postkodelotteriet, med ambassadørene Tom Stiansen og Jorun Stiansen i spissen, dukket opp i Sætre sentrum denne januardagen for å dele ut måneds postnummergevinst. Det var solgt 75 lodd med postnummer 3475, og mange av vinnerne hadde møtt opp for å ta i mot sin del av vinnerpotten på til sammen 250 000 kroner. I Postkodelotteriet vinner du nemlig sammen med naboene dine.

For Berit Anne-Lise ble det dobbel lykke. «Jeg var ikke sikker på om jeg hadde kjøpt lodd for denne måneden, så da kjøpte jeg ett til. Dermed fikk jeg to lodd og dobbel gevinst. Det var jo lurt», sier hun fornøyd. Også Torgunn og Mike forteller til lokalavisa Røyken og Hurum Avis at de er fornøyde med å få sin del av potten. Både lokalavisa, vinnere og nysgjerrige naboer som ikke hadde kjøpt lodd møtte opp ved vakre Sætre havn denne flotte januardagen. Det ble virkelig en formiddag utenom det vanlige i Sætre sentrum med kamerateam, kjente fjes, blomster og gullkonvolutter. Overalt i gatene etter utdelingen møtte sambygdinger hverandre med Postkodelotteri-sjekker i hånda og et smil om munnen.

Mange vinnere

Når du vinner i Postkodelotteriet vinner du sammen med naboene dine, og denne gangen var det hele 75 lodd fordelt på 65 vinnere i postnummeret. To av vinnerne, Anne-Grethe og Helge, vant begge hver sin del av både postnummergevinsten og postkodegevinsten, og sier de kommer til å fortsette å kjøpe lodd. «Uansett går jo en del av innsatsen til gode formål». Alle som har lodd i Postkodelotteriet er med i trekningen og alle vinnersjanser hver eneste måned, og siden lotterier ikke har hukommelse, har man like store sjanser for å vinne igjen.

Gode formål

Postkodelotteriet finnes i både Norge, Sverige, Tyskland, Storbritannia og Nederland. Siden det første lotteriet startet i 1989, har vi delt ut over 90 milliarder kroner til gode formål over hele verden. Minst 50 prosent av nettoinntekten, etter at gevinster er delt ut, går til veldedige organisasjoner. Postkodelotteriet i Norge støtter SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. Både Jorun Stiansen og Tom Stiansen har delt ut millionbeløp til begge de to organisasjonene, og snart venter en ny utbetaling.

Begge de to organisasjonene bekrefter at midlene er kjærkomne: «Alle er vinnere. Man kan vinne selv, samtidig som man hjelper oss å løse store problemer», sier inntil nylig generalsekretær i WWF Norge Bård Vegar Solhjell. Bente Lier, generalsekretær i SOS-barnebyer, forteller at midlene fra Postkodelotteriet betyr mye: «Dette er utrolig viktige penger, hver eneste krone».

Vil du også ha sjansen til å vinne?