Ektepar deler en kvart million med tre andre naboer

21. februar 2020 – 2162 IS Brårud – 250 000 kroner – 50 000 kroner per lodd

Denne fredagen er det fem av Postkodelotteriets medlemmer i postkode 2162 IS Brårud som stikker av med ukens postkodegevinst på til sammen 250 000 kroner.

Det blir en god start på helgen for de fem vinnerne fra Brårud i Nes, som alle kan glede seg over 50 000 kroner ekstra. Sammen med alle de andre postkodevinnerne og postnummervinnerne, møttes gjengen i gata utenfor hos Oddveig og mannen Sigvald. Her har de to bodd siden 2005. Da Jorun Stiansen dukket opp med blomster, gullkonvolutter og filmteam, var de svært spente – både på hva de hadde vunnet og hvilke naboer som kom til å dukke opp.

«Det viktigste er jo ikke hvor mye vi vinner. Det er fint at overskuddet går til noe bra, og så er det veldig hyggelig at vi vinner noe sammen», sier Oddveig mens naboene strømmer på. «Uansett hvordan det går, så drar vi jo hjem med mer enn vi kom med», skyter en av dem inn.

Både Oddveig og Sigvald hadde hvert sitt lodd i lotteriet, og kunne derfor trekke ut en sjekk med summen 50 000 kroner. «Ja, dette var en innbringende dag», jubler de muntert. Hva pengene skal brukes til, har de ikke bestemt seg for enda. «Vi setter det nok i banken til å begynne med, så får vi se», sier Oddveig lurt.

Verdens nest største private giver

Norsk Postkodelotteri startet opp senhøsten 2018, og finnes fra før i Nederland, Storbritannia, Tyskland og Sverige. Lotteriene er verdens nest største private giver til veldedighet. Siden oppstarten i 1989 har Postkodelotteriet delt ut mer enn 100 milliarder kroner til ulike ideelle formål. Norsk Postkodelotteri har lisens fra Lotteritilsynet sammen med WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer. De to organisasjonene får minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra.

Vil du også ha sjansen til å vinne?