Glade Bjerkvikinger fikk besøk av Jorun

15. september 2023 - 8530 Bjerkvik - 1 250 000 kroner

8530 WE Bjerkvik - 1 000 000 kroner - 250 000 kroner per lodd

8530 Bjerkvik - 250 000 kroner - 6 757 kroner per lodd

Det var mange glade Bjerkvikinger som møtte opp da Jorun Stiansen tok turen til månedens gullpostnummer 8530 Bjerkvik i Narvik kommune i Nordland. 1 million kroner ble delt ut i postkode 8530 WE Bjerkvik, mens 250 000 kroner ble fordelt på 37 lodd i hele postnummeret. Anbjørg, Renate og Svein Magne hadde lodd i postkoden og fikk besøk på døra av den blide ambassadøren vår. Her kan du se video fra Nordlandsbesøket.

Svein Magne hadde to lodd - vant over en halv million kroner

Det er til sammen fire vinnerlodd i postkoden denne gangen. Svein Magne har to lodd, og vant derfor over en halv million kroner: 250 000 + 250 000 for postkoden + 6 757 + 6757 for postnummeret = 513 514 kroner.

- Jeg vurderte faktisk å melde meg ut forrige uke, innrømmer han til Jorun da hun banker på døra. - Nå er jeg i alle fall glad jeg ikke gjorde det!

- Hadde du gjort det, hadde vi bare vinket og kjørt forbi, ler hun.

Svein Magne forteller at hovedgrunnen til at han har lodd i Postkodelotteriet er for å støtte WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer. - Men nå blir det kanskje til litt sukker og kanel på grøten også, spøker han. - Dette var virkelig en vitamininnsprøyting!

Nå blir det barnedåp!

Nettopp SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond var også grunnen til at Renate ble med i Postkodelotteriet. - Hva kan jeg gjøre for at verden kan bli et bedre sted, tenkte jeg, og så så jeg Postkodelotteriet, forteller hun og legger til at det også gir litt spenning i hverdagen. - Det er jo helt sykt! At dere står her på døra mi nå er rett og slett surrealistisk!

Hva som gjemmer seg i gullkonvolutten er foreløpig en hemmelighet, og på spørsmål om hva hun vil bruke litt penger på, kommer det resolutt: - Barnedåp!

Renate har to barn og er for tiden hjemme i barselpermisjon med yngstemann på fire måneder.

Renate forteller at hun hadde ingen forventninger til hva beløpet på vinnersjekken skulle være, og blir både glad og overrasket da hun ser summen 256 757 kroner. - Nå blir det barnedåp! Med den fine dåpskjolen, koldtbord, fotograf og alt, smiler hun fornøyd før hun ber Jorun og følget inn på kaffe og kaker.

Renate tok i mot Jorun og Postkodelotteriet i barndomshjemmet i Bjerkvik sammen med faren Charles. - Jeg har akkurat flyttet hjem sammen med mann og to barn, det var flaks jeg hadde sendt adresseendring til Postkodelotteriet!

- Å himmel og hav!

Den tredje postkodevinneren i Bjerkvik er Anbjørg. - Jeg trodde det var lureri, ler hun da Jorun tropper opp på døra med gullkonvolutten under armen. Hun forteller at de nettopp har pusset opp to bad og et kjøkken, og at nå står gang og hall for tur. - Skal vi bare trekke ut sjekken da, spør Jorun, og på én - to - tre kommer summen til syne.

- Å himmel og hav, utbryter hun da hun ser beløpet. - Dette hadde jeg aldri drømt om! Nå blir det både oppussing og kanskje en ferietur. - Det begynner å bli noen år siden vi var på Gran Canaria, det kunne jeg tenke meg å gjøre igjen, sier hun og smiler til mannen. Og nå skal det feires, med elgbiff og viltsaus. Anbjørg legger til at hun er glad for å kunne støtte WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer når hun har lodd i Postkodelotteriet. - Det er to organisasjoner som tiltaler meg, avslutter hun.

Gevinst til alle i postnummeret

Og når det regner på presten, drypper det på klokkeren. Når vi trekker ut månedens gullpostnummer, deler vi først ut 1 million kroner fordelt på alle med riktig postkode. Deretter deler vi ut ytterligere 250 000 kroner fordelt på alle lodd i hele postnummeret. Denne gangen er det 37 vinnerlodd i postnummeret, noe som gir en gevinst på 6 757 kroner per lodd. Og det var mange Bjerkvikinger som møtte opp for å ta imot vinnersjekken og glede seg sammen med naboene.

Du kan se flere bilder fra Bjerkvik på Instagram @postkodelotteriet og Facebook-siden vår.

Du støtter en god sak!

Postkodelotteriet er et veldedighetslotteri hvor minst 50 prosent av netto omsetning går til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. Dermed bidrar alle som kjøper lodd til å gjøre verden til et litt bedre sted for både mennesker og miljø. Nylig delte Jorun og Tom ut nok en sjekk til de to organisasjonene, som til sammen har mottatt over 300 millioner kroner siden Postkodelotteriet startet opp i Norge i 2018.

Vil du også ha sjansen til å vinne?