Millionen går til Verdal

14. mars 2019 – 7653LG Verdal – 1 million kroner

Verdal har lenge vært kjent som Norges heldigste sted med påfallende høy vinnerlykke. Nå er også den første Postkodemillionen delt ut i nettopp Verdal. Denne månedens postkodegevinst ble delt ut i postkode 7653LG Verdal i Nord-Trøndelag.

Det var Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen som tok turen til Verdal for å overrekke blomster og gullkonvolutten til samboerparet Stig Rune og Elisabeth i postkode 7653LG. De to sønnene på 5 og snart 8 var på skolen og i barnehagen da paret møtte oss hjemme i stua. Vinnersummen ante de ikke hva var på forhånd, og spenningen var stor da sjekken skulle trekkes ut. «Åh, herregud! Nå ble jeg helt skjelven», utbryter Stig Rune leende før han gir samboeren en klem. «1 million, Elisabeth!»

Når han får kommet seg forteller Stig Rune at han hadde vært fornøyd om det bare var noen tusenlapper han hadde vunnet, men innrømmer at han fattet mistanke om at det kanskje var snakk om en større sum da et helt tv-team kom på besøk. «En hel million var mye mer enn jeg var forberedt på. Å kunne kalle seg millionær, det har jeg til nå bare kunnet gjøre på minussiden», forteller han.

Stig Rune fra Verdal avslører at han lenge har vært stor fan av Jorun Stiansen, både fra tiden i Idol og etterpå, og også i Camp Kulinaris hvor hun er aktuell nå for tiden. «Det var utrolig morsomt å dele ut en million til Stig Rune og Elisabeth, en flott familie som later til å virkelig være noen som trenger pengene», sier Jorun og avslører at det ofte kan være vanskelig å holde tårene tilbake når hun deler ut pengepremiene.

Stig Rune og Elisabeth møttes sommeren 2010 og ble samboere allerede samme høst. Sommeren etter fikk de sitt første av to barn. «Pengene kommer veldig godt med, siden vi har bolig og familie ut fra at vi egentlig burde hatt to fulle jobbinntekter», forteller Elisabeth. Hun er hjemmeværende på grunn av en trøblete kropp. Nå blir det en kjærlighetsferie til varmere strøk på de to. «Som småbarnsforeldre har det vært travelt nok i hverdagen, og ikke så enkelt å dra på de store ferieturene», forteller hun. «Barna har flotte besteforeldre som stiller opp, så en tur blir det nok», skyter Stig Rune inn. I tillegg til ferie kommer pengene til å gå til å betale gjeld, og samboerparet lover at også barna skal få nyte godt av premien.

Det er ikke bare vinnerne og barna deres som nyter godt av at Postkodelotteriet har kommet til Norge. Minst 50 prosent av omsetningen etter at premier er trukket fra går nemlig til organisasjonene SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. Nylig fikk de to utdelt nesten 2 millioner kroner hver. Stig Rune er en av de mange nordmennene som har valgt å kjøpe lodd i Postkodelotteriet for å støtte det gode formålet. «Jeg har støttet andre gode formål tidligere, og da jeg kom over en reklame for Postkodelotteriet tenkte jeg at jeg kunne være mer her og støtte de to organisasjonene i tillegg til å ha muligheten til å vinne noen kroner. Og det gjorde jeg jo», konstaterer en fornøyd nybakt Postkodemillionær.

Generalsekretær i SOS-barnebyer Bente Lier forteller at midlene fra Postkodelotteriet er kjærkomne midler for organisasjonen. «Nå kan vi sikre enda flere barn god omsorg og utvikling», sier hun. Også Bård Vegar Solhjell i WWF Verdens naturfond er strålende fornøyd med den gode starten i Norge. «Pilene peker feil vei for både dyr, natur og økosystemer. Derfor kjemper WWF på mange plan med blant annet å fjerne plast i havet, bekjempe klimaendringer og redde utrydningstruede dyr og deres leveområder. Støtten fra Postkodelotteriet er vesentlig».

Postkodelotteriet startet i Norge høsten 2018 etter å ha fått konsesjon av Lotteritilsynet sammen med nettopp SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. I Nederland, Tyskland, Storbritannia og Sverige settes ofte tettsteder og gater på hodet når Postkodelotteriet deler ut pengepremier. Jorun Stiansen forteller at hun er glad for å være en del av Postkodelotteriet i Norge. «Jeg gleder meg til å reise rundt til enda flere vinnere og til at Postkodelotteriet blir like stort her i Norge», forteller hun og legger til: «Alle som er med i Postkodelotteriet bidrar til at verden blir et bedre sted. Det er jeg utrolig stolt av å få være en del av».

Siden starten i Nederland i 1989 har Postkodelotteriet delt ut nærmere 90 milliarder kroner til gode formål.

Vil du også ha sjansen til å vinne?