Ansvarlig spill

Det skal være morsomt å delta i Postkodelotteriet. Når du har muligheten til å vinne millioner hver eneste uke, holder det liv i drømmene. Hver gang vi presenterer et nytt postnummer eller en ny postkode, kan det være din tur. Samtidig vet du at du vinner sammen med naboene dine, siden alle aktive lodd i samme postnummer og postkode vinner samtidig.

Postkodelotteriet er et lotteri med liten risiko for å utvikle spilleavhengighet eller problematisk spilleadferd. Likevel er det svært viktig for oss å passe på at ingen av våre kunder opplever negative effekter av å spille hos oss.

Om spilleavhengiget

Spilleavhengighet er et stort problem for de som rammes, og har oftest konsekvenser også for både venner og familie. Vi vet at det finnes mange i Norge som lider av spilleavhengighet. Forskning viser at risikoen for at du får spilleproblemer som voksen er større om du også har spilt som ung. Dette er noe vi i Postkodelotteriet tar på største alvor.


Vårt ansvar

For å unngå at noen utvikler problematisk spilleadferd i ung alder, har vi innført 18-årsgrense på lotteriet. Vi har også en begrensning på hvor mange lodd det er mulig å abonnere på samtidig.

Det er viktig for oss å ha en god dialog med våre kunder. Alle som henvender seg til oss med bekymringer for egen spilleadferd vil få tilbud om hjelp, enten direkte fra oss eller fra Hjelpelinjen (se nedenfor).

  

Ditt ansvar

Vær ærlig med deg selv når det gjelder din spilling, og dra nytte av den hjelpen som er tilgjengelig for å unngå at spillingen blir et problem. Hvis du opplever at spill har fått en for stor plass i livet ditt og at det er en risiko for at dette utvikler seg til et problem, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss eller Hjelpelinjen umiddelbart.


Hjelpelinjen.no

Postkodelotteriet samarbeider med hjelpelinjen.no som tilbyr støtte, råd og veiledning rundt problematisk spillatferd og spilleavhengighet. Der kan både spillere og pårørende få hjelp og råd i en vanskelig situasjon. Det er helsepersonell som betjener telefonlinjen og man er helt anonym når man kontakter Hjelpelinjen telefon 800 800 40. Hjelpelinjen kan også kontaktes på chat via www.hjelpelinjen.no, eller mail til post@hjelpelinjen.no. Hjelpelinjens åpningstider er hverdager mellom 09.00 – 18.00 på telefon og chat mellom 11.00 – 15.00.


Spill trygt

Du skal kjenne deg trygg når du spiller hos Postkodelotteriet. Vår nettside oppfyller alle gjeldende tekniske sikkerhetskrav. Lær mer om hvordan du spiller trygt her.


Vår konsesjon

Postkodelotteriet har konsesjon fra Lotteri- og Stiftelsestilsynet. Les mer om vår konsesjon her.

Et bra lotteri for flere

I Norge samarbeider vi med SOS-barnebyer og WWF Verdens Naturfond, som har fått konsesjon fra Lotteri- og Stiftelsestilsynet til å drive Postkodelotteriet i Norge. Organisasjonene er garantert å få minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter premier.


Spørsmål og svar

Lurer du på noe? På vår side med spørsmål og svar har vi samlet nyttig informasjon som vi håper kan være til hjelp. Gå til Spørsmål og svar.


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer. Lukk.