Kjempegevinsten på 10 millioner kroner går til 4438 Sira

11. april 2024 - 4438 Sira - 10 000 000 kroner

Når du vinner i Postkodelotteriet, vinner du sammen med naboene. Denne gangen lander Kjempegevinsten på 10 millioner kroner i 4438 Sira, og det er 34 naboer i den lille bygda som kan juble sammen. Ekstra heldige er postkodevinnerne i postkode 4438 AG Sira. Og for én familie er det tredobbel flaks - både mor, far og sønn i huset har hvert sitt lodd.

- For et sjokk, jeg har aldri sett så mye gitt vekk, sier mor i huset. Nå blir det både oppussing og reise på familien.

Nederst i saken kan du se en lengre video med vinnerne fra Sira.

Fotball for (nesten) alle penga!

- Tenk at dere har kommet til lille Sira, sier Hilde da Tom og Jorun ringer på døra hennes hjemme i den lille sørlandsbygda.

Sira har ifølge Store norske leksikon 589 innbyggere og er siste stasjon på Sørlandsbanen før Rogaland mot vest. Når Postkodelotteriet tropper opp i gata der Hilde bor sammen med mannen Øystein og sønnene sine, er det mange som sperrer opp øynene. Sira er en bygd der «alle kjenner alle».

Kjempegevinsten fordeles slik at halvparten går til alle med lodd i hele postnummeret, mens den andre halvparten fordeles på alle med lodd i en ekstra heldig postkode. Postkode 4438 AG Sira har seks vinnerlodd. I Postkodelotteriet vinner du med naboene dine, og tre av vinnerloddene i postkoden er ikke bare naboer - men bor under samme tak!

Spenningen har bygget seg opp hjemme hos Hilde, Øystein og sønnen Einar før de to blide ambassadørene ringer på døra. De er nemlig observert i nabolaget, og nå er turen deres.

Det er alltid gøy å vinne i Postkodelotteriet. For 24 år gamle Einar blir nesten en million kroner en ekstra god start på voksenlivet.

Både mor og far i huset har hvert sitt lodd, og det har også den 24 år gamle sønnen Einar.

- Jeg trodde ikke vi hadde tre lodd i huset, ler Hilde. Tom og Jorun har med seg tre gullkonvolutter til de tre blide sørlendingene.

De tre familiemedlemmene trekker ut hver sin sjekk på nesten 1 million kroner - 977 565 kroner står skrevet i store blå bokstaver.

Hilde forteller at hun trodde det bare var Øystein som hadde vunnet så mye. Sjokket var derfor stort da det samme beløpet kom til syne på både hennes og på sønnens sjekk.

Nå blir det både oppussing av kjøkken og reise.

- Jeg bor med fire fotballidioter, så det blir nok en tur til både Liverpool og varmere strøk, sier Hilde.

- Kanskje Barcelona, Madrid og Italia? spekulerer sønnen.

- En kombinasjon av både sol og fotball ...?

Uansett hvor turen(e) går, er de i alle fall enige om én ting:

- Det er godt vi bor her vi bor!

- Helt utrolig, det er sånn du bare drømmer om!

Vis-a-vis Hilde, Øystein og Einar bor Gerd i et lite, koselig hus med vårblomster utenfor. Hun er også en av postkodevinnerne. Da hun drar ut vinnersjekken av gullkonvolutten blir det vanskelig å finne ord.

- Hva står det der, spør Tom og peker på 977 565 kroner.

Gerd er målløs før hun utbryter at det er helt utrolig - sånt man bare drømmer om.

- De kommer til å få se litt av dette, det er helt sikkert, sier Gerd om de to barna og fire barnabarna.

- Det er fader meg første gang jeg har hatt flaks

En av de andre heldige naboene i vinnergata er Børre. Men han har ikke alltid vært like heldig, forteller han til Jorun.

- Det er fader meg første gang jeg har hatt flaks, utbryter han da han får overrakt vinnersjekken.

Og snakk om flaks, med nesten 1 million kroner i gevinst!

- Du må love å kose deg, sier Jorun, hvorpå Børre er kjapp i replikken med å stille spørsmålet tilbake til gjengen fra Postkodelotteriet som har troppet opp på døra hans hjemme i Sira. - Hadde ikke du klart det du og, ler han.

Nå blir det tur til Tenerife for den pensjonerte sjømannen.

Litt mer enn en tier

Elsa er den siste av de seks postkodevinnerne fra Sira. Hun har lave forventninger da Jorun banker på.

- Vi får se om det blir en tier, eller noen hundrelapper, sier hun og Jorun bryter ut i latter.

- Ja, man vet jo aldri, vi deler ut både små og store gevinster.

På én - to - tre trekker hun ut vinnersjekken på 977 565 kroner før Jorun får en god klem.

Elsa håpet på mer enn en tier og vant 977 565 kroner da Kjempegevinsten landet i 4438 Sira. Nå kan hun modernisere kjøkkenet.

34 vinnere i bygda

I tillegg til de seks postkodevinnerne, er det ytterligere 28 vinnere i postnummer 4438 Sira som vinner når Kjempegevinsten kommer til bygda.

Hvor mye hver enkelt vinner av Kjempegevinsten kommer an på hvor mange lodd det finnes totalt i både postnummeret og i postkoden, hvor mange lodd man har og hvor mange Kjempepoeng man har.

Se reaksjonene fra de glade naboene fra Sira her:

Vil du også ha sjansen til å vinne?