Mer enn 100 millioner kroner til
SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond

I 2017 fikk SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond lisens til å starte et veldedighetslotteri i Norge. Etter tre års drift er det tydelig at Postkodelotteriet har vært et vinnerlodd for de to organisasjonene. Medregnet sjekkene de mottok i dag, har SOS og WWF til sammen mottatt over 100 millioner kroner fra lotteriet siden oppstarten.

Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer

– At Postkodelotteriet er en suksess, betyr mye for oss, sier generalsekretær Karoline Andaur i WWF. I hånden holder hun en sjekk på 17 680 077 kroner som er WWFs andel av omsetningen for første halvår i år. – Med pengene fra Postkodelotteriet kan vi gjøre mer for naturen, klimaet og planeten vår.

Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer

Karoline Andaur fra WWF Verdens naturfond med sjekken fra Postkodelotteriet. Bak henne står Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen og Tom Stiansen.

Smilet er ikke mindre hos Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer. – Stabil og god omsorg er livsviktig for barns oppvekst, og dermed også for fremtidige generasjoner og det samfunnet de skal være en del av som voksne, sier hun. – Inntektene fra Postkodelotteriet gjør det mulig for oss å hjelpe enda flere familier, og det vil ha en enorm effekt for enkeltmennesker og samfunn over store deler av verden.

Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer

Sissel Aarak fra SOS-barnebyer tok imot sjekken fra Postkodelotteriet.

Dette er bare starten

– Møtet med SOS og WWF er den beste dagen i året, sier lotteriets ambassadør Tom Stiansen. – Det er jo dette Postkodelotteriet handler om; å samle inn penger til gode formål. – Da jeg begynte i Postkodelotteriet, hadde jeg nesten ikke hørt om dem før, legger kollega Jorun Stiansen til. – Nå vet jeg at lotteriet har skaffet penger til gode formål i over 30 år og at vi i dag finnes i flere land.

Potensialet for et veldrevet veldedighetslotteri er stort. På verdensbasis har de ulike lotteriene til sammen fordelt mer enn 100 milliarder kroner til ideelle og humanitære organisasjoner, og i Sverige alene var utdelingen på over en milliard kroner i fjor.

– Vi skulle gjerne ha delt ut mer penger også i Norge, sier administrerende direktør Anders Årbrandt. – Utfordringen er at politikerne har satt en begrensning på hvor mange lodd vi får lov til å selge i løpet av et år, og når vi passerer 125 000 abonnenter er det stopp. Nå håper han at departementet vil myke opp forskriften slik at lotteriet får lov til å vokse. – Vi vil nemlig gjerne gi mer, sier han.

Takker alle som kjøper lodd

– Jeg vil gjerne takke alle de fantastiske loddkjøperne våre, sier Tom Stiansen, det er jo de som gjør dette mulig. Sammen med Jorun Stiansen har han som jobb å reise land og strand rundt med gevinstsjekker for å overraske heldige vinnere.

– Jeg blir ofte rørt av å snakke med alle de fine folkene der ute, sier Jorun. – Selv når vi er ute og deler ut gevinster, forteller vinnerne at de først og fremst er med i lotteriet for å bidra til en god sak. Men nettopp derfor, fordi vi er et veldedighetslotteri, så kan du både kjøpe lodd og vinne millioner med verdens beste samvittighet!

Alltid noen som vinner

Postkodelotteriet deler ut nye gevinster hver eneste dag, hele året. Så langt har mer enn 50 000 nordmenn vunnet. – Men de som vinner mest, er hele tiden SOS-barnebyer og WWF, og slik skal det også være, avslutter lotteriets veldedighetssjef Eva Struving.

Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer