Joruns jul


Hei Jorun! Vi kjenner deg jo godt som artist, TV-personlighet og som gavmild ambassadør for Postkodelotteriet. Men vi har hørt at du også er godt over gjennomsnittet glad i julen. Hva betyr julen for deg?

Julen betyr enormt mye for meg. Det er tida for ettertanke, omtanke, glede og masse kos. Og i år betyr den ekstra mye. Hele pandemien har fått meg til å kjenne på takknemlighet. Takknemlighet over den fantastiske jobben jeg har i Postkodelotteriet og for at familien min og jeg har holdt oss friske og i form gjennom denne skumle tida dette året.

Hva er ditt beste juleminne fra barndommen?
Som treåring da nissen kom på besøk for første gang og da jeg som seksåring fikk de cowboybootsa jeg hadde ønsket meg i nesten et år. Det var og er enda noe av det største jeg har opplevd. Jeg kunne ikke tro det og det var helt fantastisk!

Ryktene sier at du mener alvor når du pynter til jul?
Jeg ELSKER å pynte til jul, og jeg starter i november. Så øker det gradvis i mengde og med pynt i julens herligste farge, nemlig rødt. I år er det første julen sammen i nyoppussa kåk, så vi har ikke like mye pynt som vi pleier. Men neste år skal det tyte nisser ut av hver krik og krok.

Hva hører du helst på i julen?
De gode, gamle sviskene fra Amerika med sangere som Frank Sinatra, Nat King Cole, Bing Crosby, Dean Martin, Peggy Lee, Brenda Lee og Ella Fitzgerald er mine julefavoritter. Favorittlåtene er The Christmas Song med Nat King Cole og Have Yourself a Merry Little Christmas med Frank Sinatra.

Beskriv din julaften fra morgen til kveld
Jeg står opp klokka 9 til masse godis i julesokken og Snekker Andersen på NRK. Så følger Reisen til Julestjernen, Askepott og Disneys Julekavalkade, før det er på tide å pynte seg i finstasen for å dra i kirken. Deretter besøker vi våre kjære og tenner lys på grava før vi klokken 17 møtes hjemme til middag og julefeiring i lystig lag. Utpå kvelden er det julequiz og koselig prat og mimring av gamle historier.

Hva er den beste julematen?
Jeg ELSKER tilbehøret. Hvis jeg må spise kjøtt, velger jeg pinnekjøtt, men jeg elsker tilbehøret på tallerkenen mest. Surkål, brun saus, tyttebær, kålrabistappe, rødbeter og så videre. Nam nam!!!!

Hvor viktig er det med hvit jul?
Jeg elsker snø og vinteren er den årstiden jeg liker best. Som liten begynte jeg å grine hvis det ikke kom snø på lille julaften. Skuffelsen er stor fremdeles med så milde dager, men jeg har lært meg å leve med den skuffelsen nå, haha. Og så drar vi heller på hytta på Hovden i romjulen så jeg litt snø likevel, og da blir jeg glad.

Hva gleder du deg mest til i 2021?
Jeg gleder meg masse til 2021. Og for en måte å starte det nye året på, da! Vi skal nemlig dele ut 20 millioner kroner i et heldig postnummer! Jobben i Postkodelotteriet må være verdens beste. Vi får treffe så mange herlige folk som er med å støtte en god sak for å gjøre verden til et litt bedre sted. Dessuten har vi det så moro når vi deler ut gevinstene. Jeg gleder meg bare til vi kan begynne å besøke vinnerne hjemme igjen – og ikke minst til å gi dem en stor bamseklem!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer. Lukk.