13 lykketall i Porsgrunn

8. februar 2019 – 3940 Porsgrunn – 100.000 kroner – 7.693 kroner per lodd

Denne ukes postnummergevinst ble trukket ut i postnummer 3940 Porsgrunn. Her var det 13 lodd som delte premien på 100.000 kroner.

«Nå skal jeg feire med en bedre middag og betale litt regninger», forteller Simen Andreas som er en av de 13 lykkelige vinnerne. Han vant et 6 måneders medlemskap i Postkodelotteriet i Nøtteknekkeren på Radio Norge, og kan nå glede seg med en sjekk på 7.693 kroner. «Om jeg vinner Kjempegevinsten på 10 millioner kroner i mars kommer det til å bli en sjuretters middag i Spania eller Italia», sier han. Har man lodd i Postkodelotteriet har man sjansen til å vinne ukegevinsten hver fredag og månedsgevinst hver måned, i tillegg til Kjempegevinsten i mars, september og desember.

Reise står øverst på ønskelista hos mange av de som vinner. Også en av de andre grenlendingene skal bruke premien på ferie. «Jeg skal reise til Cinque Terre i Italia i mai», sier hun. Jostein, som var denne ukens postkodevinner, kan også avsløre at han kommer til å bruke pengene på en ferie. Men først skal han feire med kone, barn og barnebarn.

Det er Jorun Stiansen som er ambassadør for Postkodelotteriet i Norge. Hun reiser land og strand rundt for å dele ut pengepremier til de heldige vinnerne. «Det er utrolig givende å se hvor glade folk blir, og hvor mye Postkodelotteriet betyr for så mange», forteller hun. «Vi rekker dessverre ikke besøke alle stedene som vinner, så de fra Porsgrunn kan vente seg et hyggelig brev i posten», sier hun.

Med Postkodelotteriet er det ikke bare de som vinner som kan juble. Minst 50 prosent av omsetningen etter premier er trukket fra går nemlig til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. «Postkodelotteriet vil gjøre det mulig for oss å sikre enda flere barn god omsorg og utvikling», sier generalsekretær i SOS-barnebyer Bente Lier. Hun tror det er kombinasjonen av å dele gleden med naboene dine samtidig som man er med å hjelpe er det som gjør Postkodelotteriet så populært.

Når du deltar i Postkodelotteriet er du med på å gjøre en forskjell. Siden starten i Nederland i 1989 har Postkodelotteriet delt ut nærmere 90 milliarder kroner til gode formål. Det gjør oss til den tredje største private giveren i hele verden.

Vil du også ha sjansen til å vinne?