Fem heldige vinnere i Fredrikstad

29. mars 2019 – 1604DK Fredrikstad – 250.000 kroner – 50.000 kroner per lodd

Ukens postkodegevinst ble trukket ut i postkode 1604DK i Fredrikstad. Her deler fem lodd hovedgevinsten på 250.000 kroner.

Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen tok turen til Fredrikstad for andre gang i Postkodelotteriets ærend. Den aller første månedsgevinsten i Postkodelotteriet i Norge ble trukket ut i Østfoldbyen i november i fjor. «Det er kjekt å være tilbake i Fredrikstad», sier Jorun Stiansen og forteller entusiastisk om hvor morsomt det er å reise land og strand rundt for å dele ut penger til glade vinnere. I postkode 1604DK Fredrikstad var det fem lodd som delte premien, og hvert lodd ga en gevinst på 50.000 kroner.

«Jeg er så stolt av hva Postkodelotteriet står for, og for alle de nordmennene som er med på å bidra til at Postkodelotteriet kan gjøre verden til et bedre sted», fortsetter hun. Minst 50 prosent av Postkodelotteriets omsetning etter at premier er trukket fra går til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. Det er kjærkomne penger for de to organisasjonene.

En rapport laget av WWF Verdens naturfond viser at verdens dyrebestander er redusert med gjennomsnittlig 60 prosent siden 1970. «Pilene peker feil vei for både dyr, natur og økosystemer. Når naturen ødelegges, kan konsekvensene bli store – ikke bare for verdens ville dyr, men også for oss mennesker», sier generalsekretær i WWF Bård Vegar Solhjell. Generalsekretær i SOS-barnebyer, Bente Lier, forteller at pengene virkelig gjør en forskjell. «Alle barn trenger trygge voksne som kan ta vare på dem, og dette bidrar støtten fra Postkodelotteriet til», sier hun.

Siden starten i Nederland i 1989 har Postkodelotteriet delt ut nærmere 90 milliarder kroner til gode formål. Det gjør oss til verdens tredje største private giver til humanitære formål.

Vil du også ha sjansen til å vinne?