Tre vinnere på Kongsberg

22. mai 2020 – 3612 AG Kongsberg – 250 000 kroner – 41 667 kroner per lodd

Det er fredag og nye ukesvinnere i Postkodelotteriet! Ukens postkodegevinst går til postkode 3612 AG Kongsberg. Her fordeles premiepotten på 250 000 kroner på tre vinnere og seks lodd i postkoden. Vi gratulerer!

En av de tre hovedvinnerne hadde fire lodd, og vant dermed hele 166 668 kroner. Han kan fortelle at det er andre gang han vinner i Postkodelotteriet.– Første gangen vant jeg 3 000 kroner, så dette var jo vesentlig mer. Det var veldig gøy å få en sånn beskjed, så nå er jeg veldig spent på hvem de andre vinnerne er, sier han.

En av de to andre vinnerne er Bjørg, en kvinne i pensjonsalder. Da Postkodelotteriet ringte for å overbringe nyheten om premien tok hun først ikke telefonen, men ringte kjapt opp da hun sjekket hvem som hadde ringt. – Jeg satt i en annen telefonsamtale, så da et ukjent nummer ringte tenkte jeg at det bare var en telefonselger. Da jeg sjekket opp nummeret etterpå og ringte tilbake, hadde Postkodelotteriet stengt for dagen. Det ble et veldig spennende døgn mens jeg ventet, kan hun fortelle. Bjørg forteller også at hun solgte huset sitt for et år siden og fortsatt jobber med å bo seg inn i den nye leiligheten. – Nå kan jeg få kjøpt meg litt nye ting, så jeg kan bo meg ordentlig inn her, sier hun.

Fra besøk til telefonsamtaler

Vanligvis reiser Postkodelotteriets ambassadører Tom Stiansen og Jorun Stiansen rundt omkring i Norge med gavesjekker, blomster og filmteam på slep. Nå som reising og samling av store folkemengder begrenser seg, overrasker vi heller vinnerne på telefon og med videosamtaler.

«Vi kan jo ikke reise rundt på samme måte for å overraske vinnerne lenger, så da bruker vi i stedet de teknologiske verktøyene vi har tilgjengelig. Det blir jo ikke det samme som å reise rundt, men det er jo litt morsomt å se og høre reaksjonene til folk når vi ringer de opp for videosamtale også», sier Tom Stiansen.

WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer har fått over 20 millioner kroner

Hvert eneste lodd du kjøper er viktig. Når du deltar i Postkodelotteriet har du ikke bare sjansen til å vinne, du bidrar også til at verden blir et litt bedre sted. Postkodelotteriet i Norge har konsesjon fra Lotteritilsynet sammen med WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer. Siden høsten 2018 har de to organisasjonene mottatt gavesjekker fra Postkodelotteriet tre ganger, til sammen over 20 millioner kroner.

«Overskuddet fra lotteriet er et viktig bidrag som gjør en forskjell for barn som trenger trygge og omsorgsfulle voksne rundt seg. Nå kan enda flere få et trygt hjem», sier Bente Lier, generalsekretær i SOS-barnebyer. Generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur stemmer i: «Takket være det store engasjementet fra nordmenn kan vi gjøre en enda større innsats for dyr og miljø, blant annet ved å hindre ny plast i å havne i havet og begrense klimaendringer».

Vil du også ha sjansen til å vinne?