En helt uvanlig onsdag på Elverum

11. oktober 2023 - 2414 Elverum - 10 000 000 kroner

Nå er det endelig på tide å avsløre hvor Kjempegevinsten har landet! Det er naboene i 2414 Elverum som kan glede seg over gevinstpotten på til sammen 10 millioner kroner. Jorun og Tom Stiansen tok turen til Elverum og besøkte noen av de heldige vinnerne som hadde postkode 2414 ML. For Dag Sondre og Trine ble det dobbel lykke da begge hadde hvert sitt lodd. Og flere av naboene deres fikk også et hyggelig besøk ...

Det var 8 vinnerlodd i postkoden, og hele 237 lodd i postnummeret denne gangen. Har du lodd i postnummer 2414 kan du vente deg et vinnerbrev i posten. For når Kjempegevinsten regner over postkoden, drypper det også litt i postnummeret!

Gjensyn med Trine og Dag Sondre

Trine og Dag Sondre var de første som fikk besøk på Elverum. Forrige gang Jorun tok turen til bygda, var Dag Sondre en av vinnerne og tok et bilde av henne sammen med kona som nå henger på veggen hjemme i stua. Denne gangen var summen på vinnersjekken litt høyere - og de fikk hver sin. «Da jeg vant sist, tenkte jeg at kona også måtte ha et lodd», ler Sondre. Og det var lurt. For nå fikk de begge overrakt hver sin vinnersjekk på hele 650 952 kroner. Paret forteller at de liker godt å reise på tur med Kiel-ferga. «Nå kan det bli mange fine turer», forteller en glad og rørt Dag Sondre. «For en god start på en fantastisk dag», sier Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen. «Jeg er så takknemlig for å få treffe så mange varme, flotte folk!»

- Nå blir det en fin jul!

Tom fikk æren av å overrekke vinnersjekken til Solveig. Hun har sett ham på TV, og forteller at det nesten føles som om man kjenner ham. Og for en gjest å få besøk av! På 1-2-3 trekker Solveig frem vinnersjekken. «Nå blir det hyggelig å være bestemor», utrbyter hun da hun ser summen. «Det er helt ufattelig, dette hadde jeg ikke i min villeste fantasi turt å tro». Med to døtre og seks barnebarn har hun mange å glede. «Vi er heldige som har noen å dele med», avslutter hun rørt.

Tre lodd ga ekstra stor gevinst

For Birgit var overraskelsen ekstra stor. Ikke bare hadde hun glemt at hun hadde lodd, hun hadde tre av dem også! Og med tre lodd ble gevinstsummen deretter: 1 952 856 kroner skjulte seg på vinnersjekken som Tom hadde med seg da han banket på døra. Hva pengene skal brukes til, har hun ikke helt summet seg til å bestemme seg for. Men en peisovn står i alle fall på lista. Nå kan hun velge fra øverste hylle! «Jeg hadde håpet det kanskje var litt mer enn 10 000 kroner når dere kom hit på døra, men en slik sum hadde jeg aldri drømt om», forteller hun.

Drømmer om en busstur til julemarked

Litt lenger ned i gata venter Egil spent på besøk fra Jorun. Også han får en gevinst på 650 952 kroner. «Jeg blir helt målløs», sier han da han får se beløpet. «Jeg hadde aldri i mine dager tenkt det kunne være så mye penger». Nå blir det nok litt ekstra julegaver til barn og barnebarn. Og kanskje en busstur til julemarked sammen med kona. «Vi liker veldig godt å reise på bussturer, og en tur til julemarked i Europa kunne vi tenke oss», forteller han.

Overrasket på jobb

Med 30 års fartstid på frisørsalongen i Elverum, var Britt Eli som vanlig på jobb da Jorun og Tom tok turen til byen. Hun har ingen planer for hva hun skal bruke en gevinst fra Postkodelotteriet til, men som mange andre drømmer hun om å reise. «Kanskje det kan bli et cruise et sted», foreslår hun. Med en gevinst på 650 952 kroner er det gode muligheter for en fin ferie. «Med denne gevinsten kan jeg jo kanskje ta fri en dag i uka», sier hun, men legger til: «Men det kommer jeg ikke til å gjøre» Britt Eli elsker jobben sin, og forsikrer de to ambassadørene om at hun ikke kommer til å forandre hverdagen. «Annet enn kanskje å kjøpe flere lodd», sier hun før hun må tilbake til kunden som venter tålmodig i frisørstolen. «Jeg var heldigvis ferdig med å klippe, det er bare føning igjen - for nå ble jeg helt skjelven», ler hun.

Slik fungerer det
Når vi deler ut Kjempegevinsten, går en del av gevinsten til alle med lodd i den vinnende postkoden. Deretter deler alle med lodd i hele postnummeret resten av gevinstpotten. Hvor mye du vinner, er avhengig av hvor mange lodd det finnes totalt i både postnummeret og i postkoden, og dessuten hvor mange Kjempepoeng hver enkelt har. Les mer om Kjempegevinsten.

Det er til sammen 10 millioner kroner som deles ut i 2414 Elverum.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Elverum vinner Kjempegevinsten i Postkodelotteriet. Forrige gang var i oktober 2020, men på grunn av pandemien kunne ikke de to ambassadørene besøke vinnerne den gangen. «Vi er kjempeglade for å endelig få besøke Elverum igjen», smiler Jorun. Første gang hun var på besøk var i november 2018, like etter at Postkodelotteriet hadde startet opp i Norge. Den gangen var Dag Sondre en av vinnerne som vant 3 349 kroner. Hjemme i stua på Elverum henger et bilde av kona Trine sammen med Jorun og vinnersjekken. Onsdag denne uka troppet Jorun opp på døra med to gullkonvolutter på lur.

Støtter en god sak
Britt Eli er ikke den eneste som elsker jobben sin. «Det å møte folk som er ekte, gode, imøtekommende og glade føles helt konge nå. I disse vanskelige tider har jeg aldri vært mer stolt av jobben jeg er en del av. Å få møte folk i hjemmene deres og få gi de en takk og kjenne på gleden betyr enormt mye. Både for dem og for oss», forklarer Jorun Stiansen.

Postkodelotteriet er et veldedighetslotteri hvor minst 50 prosent av netto omsetning går til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. Dermed bidrar alle som kjøper lodd til å gjøre verden til et litt bedre sted.

At det monner, er det liten tvil om. I august fikk SOS-barnebyer og WWF hver sin sjekk på 27 millioner kroner fra lotteriet, og dermed har den samlede støtten til gode formål kommet opp i utrolige 300 millioner kroner.

Du kan se flere bilder, videoer og reaksjoner fra vinnerne på Elverum og andre steder på Facebook-siden vår og på Instagram @postkodelotteriet.

Vil du også ha sjansen til å vinne?